Groen

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Een leuk kleurtje als je het letterlijk bekijkt, een verschuiving of gedachtengoed om in de toekomst rekening mee te houden als je het weer op een andere manier bekijkt. Duurzaamheid is namelijk niet meer weg te denken als je als ondernemer serieus genomen wilt worden. In eerdere inspiratieblogs schreef ik er al eerder over, Zie je als organisatie de mogelijkheid om te 'vergroenen' laat het dan niet liggen en grijp die kans.
Toch wil ik het graag over nog wat ander groen hebben, meer letterlijk in die zin, want ik geloof dat je met het toepassen van groen in je interieur het klimaat of je werkomgeving echt een stuk aangenamer kunt maken. En ja, dat wil je toch, een aangename werkomgeving voor je personeel, een prettige plek voor je gasten of klanten. Het levert bewezen meteen rendement op.

Met het plaatsen of planten van groen geef je op een vrij eenvoudige manier gehoor aan de vraag om een werkplek of omgeving een persoonlijke touch te geven. Voor levende planten of bomen heb je uiteraard wel daglicht nodig, maar de combinatie werkt dan ook als een speer. De behoefte van licht en ruimte zou een mooie motivatie kunnen zijn om eens te bekijken of je wat hokjes kunt wegbreken en zodoende ruimte en licht in je bedrijf te brengen.
Niet alleen in letterlijke zin, maar ook in je hoofd.

Heb je een restaurant dan is daglicht een fantastisch iets om je lunch een extra boost te geven. Misschien heb je wel een mogelijkheid om je eigen moestuin binnen te maken en zo twee vliegen in 1 klap te slaan. Een boom geeft een prettige sfeer, in de schaduw van de kruin voelen mensen zich prettig en het Mediterrane gevoel van bijvoorbeeld een oude olijfboom is een enorme sfeermaker. Olijfbomen of andere exemplaren kun je tegenwoordig prima huren, dus mocht je geen groene vingers hebben dan hoeft dat nog geen probleem te zijn.

Denk er eens over na, en mocht je hulp of inspiratie nodig hebben. Bel me dan. 073-5325216
terug

Sfeer