Herinnert u zich deze nog?

- 17 May 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag moesten wij helaas afscheid nemen van een goede vriend, Gerton was mijn neef, buurjongen en bovenal vriend. Op zo'n moment gaan je gedachten terug naar vroeger, worden er herinneringen opgehaald. Dit gaf me weliswaar via een beetje een rare omweg toch inspiratie voor mijn blog. Herinneringen aan vroeger en met name nostalgische waarden doen het al een poosje weer erg goed in de horeca. Niet alleen het her-uitvinden van oude tradities, maar ook met de presentatie dmv je interieur of inrichting kun je vandaag de dag zonder probleem teruggrijpen naar vroeger tijden.
Een welkome ontwikkeling voor de horeca, na een stel magere jaren was het dan ook echt nodig dat de branche zichzelf opnieuw op de kaart wist te zetten. En juist die crisis zorgde voor de broodnodige creativiteit, jonge ondernemers gingen aan het experimenteren met oude tradities, het ambacht werd als het ware opnieuw uitgevonden. De horeca leeft weer, je mag er weer ruiken, proeven en voelen, de zintuigen worden optimaal gestimuleerd en dat voelt goed.

Er wordt weer echte koffie gezet in de horeca, mensen zijn bereid om te betalen voor een weer een goed stukje vlees. De vis wordt duurzaam gevangen en op een authentieke manier klaargemaakt. Er wordt gewekt, gefermenteerd, er worden ambachtelijke broden en taarten gebakken, microbrouwerijen brouwen machtige bieren. Kortom, er valt weer vanalles te beleven in de horeca.

Wat het interieur betreft heb ik ook een duidelijke verschuiving waargenomen. Niet alles hoeft meer splinternieuw te zijn en er worden zeker geen interieurs meer binnen 5 jaar afgeschreven. Hergebruik en oude stijliconen doen het prima als inrichting. Een mooie vintage fauteuil verteld immers een mooi verhaal, en doet ie dat zelf niet,,dan doen het de gasten wel die zich zo'n zetel vast kunnen herinneren. Herinnert u zich deze nog, altijd leuk.

Net als ook de muziek bijvoorbeeld, ik draaide zelf onlangs nog eens een avondje alleen maar vinyl singeltjes en het werd een feest der herkenning. Mooi dat juist in de horeca zo snel duidelijk wordt waar we met z'n allen behoefte aan hebben. Oude waardes in een nieuw jasje. Het hoeft absoluut niet ouderwets te worden als je ermee aan de slag gaat.

Als je hulp of inspiratie nodig hebt, bel me gerust. 06-53245917
Fijne avond.
terug

beleven