Het is Herfst, gezellig vuurtje stoken

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag is de herfst officieel ingegaan. En ondanks dat het vandaag nog een mooie zonnige dag was kun je al goed merken dat het najaar eraan komt. Het wisselen van de seizoenen is iets waar je in de horeca leuk met sfeer op in kunt spelen. Heb je een leuke vuurplaats, open haard of houtkachel, zorg dan dat je voor het weekend je hout binnen hebt gesleept en stook een gezellig vuurtje.
Vuur is sowieso een echt goeie sfeermaker in elk interieur. Vuur is een levend ding en heeft voor veel mensen een bijzondere aantrekkingskracht. Plaatsen dichtbij, of in het zicht van de open haard zijn vaak erg populair. Ik weet zelfs van een restaurant eigenaar dat er mensen plekken bij zijn tv schermen reserveren waarop hij een knus haardvuur projecteert. Kun je nagaan wat een impact een echt vuur, of zelfs meerdere haarden of kachels heeft.

Zorg er wel voor dat je het niet te warm stookt, dan werkt zo'n vuur weer tegen je. Laat er daarom een specialist naar kijken als je plannen mocht hebben om een haard of houtkachel aan te leggen. Het is bijvoorbeeld helemaal goed als je je gasten voor ze aan tafel gaan iets te drinken aan kunt bieden rondom een haardvuur. Mijn vrouw en ik zijn zo eens aangenaam verrast bij een onverwacht goed Italiaans restaurant in Markelo. Onlangs kregen we om die reden nog eens spontaan op het idee om er een hapje te gaan eten.

Met een leuk speels vuur maak je dus echt het verschil, je brengt op een heel basic manier een enorme sfeermaker in je interieur. Natuurlijk moet je er wel wat voor doen, maar geloof me, dan heb je ook wat. Een echt houtvuur is namelijk een en al beleving. De zintuigen worden op meerdere manieren positief geprikkeld, en dat is nou net waar het om draait met beleving. Van en echt houtvuur voel je een aangename stralingswarmte, het vlammen-spel is geweldig om te zien, een goed haardvuur ruikt lekker en bovendien maakt het ook nog eens een aangenaam knus knapperend geluid.

Mocht je dan ook in gelegenheid zijn om een echt houtvuur te stoken in je zaak, maak er dan beslist werk van. Uiteraard zijn er een aantal leuke alternatieven zoals gashaarden en andere branders, maar mocht je het voor mekaar kunnen krijgen om je interieur met een echt vuur op te luisteren. Ga dan voor de real thing.
Fijne avond.
terug

vlammen-spel