Horeca-app

- 18 June 2018 door Edwin Timmers -

Een voormalig horeca-ondernemer bedacht een app waarmee horeca-zaken gemakkelijk personeel kunnen regelen. De app koppelt een bestand van werknemers aan een bestand van werkgevers. Feitelijk een vervanger van het uitzendbureau. Klinkt goed en modern.
De werkgever en werknemer spreken via de app een uurloon af. De app-bedenker strijkt een 'fee' op. Het laat zich raden wie die fee betaalt.

Prettige bijkomstigheid van de app is dat deze de mogelijkheid tot 'raten' biedt. Elke werkgever beoordeelt de werknemer die voor hem werkte. Hierdoor kan elke werkgever altijd de best beoordeelde werknemer kiezen. De best beoordeelde werknemers kunnen, volgens de bedenker van de app, gerust een hoger uurloon vragen.

Dit beoordelingssysteem stuit me tegen de borst. Omdat de werkgever niet van man tot man hoeft te zeggen wat hij van iemand vond, weet de werknemer niet op welk punt hij tekort schoot. Dit is frustrerend en werkt bovendien professionalisering tegen. Het beoordelingssysteem is een laf systeem. Een rating op een app is een openbare schandpaal. De pijn van de beoordeling van de horeca-zaak door klanten wordt ermee verschoven naar werknemers waarvoor men ook nog eens geen verantwoordelijkheid hoeft te dragen. Een laf afschuifsysteem, meer is het niet.

Is het ouderwets om te denken dat een werkgever investeert in zijn personeel? Ik denk dat het getuigt van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap als je de mensen die voor je werken de mogelijkheid geeft om te groeien. Tegelijk groei je daardoor als ondernemer op het sociale vlak. “Als ik goed ben voor mijn personeel, zijn zij goed voor mij,” vertelde een restauranthouder me ooit. De app negeert dit motto.

En wie van de ondernemers is nog bereid tot het opleiden van zijn personeel? Als hij iemand nodig heeft met uitgebreide kennis van bieren, boekt hij een bierkenner via de app. Mooi, maar wie leidt een leek op tot bierkenner? Wie leidt een getalenteerde jongeling op tot barista?

De app zal een succes worden, helaas.
terug

vervanger

van

het

uitzendbureau