Hou Het Simpel

- 24 July 2016 door Edwin Timmers -

Een van de belangrijkste lessen die ik persoonlijk in de afgelopen 25 jaar als ondernemer geleerd heb, is wel om zaken simpel te houden. Begin jaren '90 had ik nogal eens de neiging om alle kanten op te willen vliegen, maar al snel leerde ik dat we het best gedijden bij duidelijkheid. Of het nou letterlijk gaat om het ontwerpen en uitvoeren van een horeca interieur, of dat het de manier is waarop we een nieuw project aanvliegen. We proberen het altijd zo simpel mogelijk te houden. In het geval van een interieur ontwerp betekend dit een duidelijk en overzichtelijk lijnenspel. Is dat niet saai? Nee, juist het tegenovergestelde. Door heldere lijnen toe te passen gaan juist de details, bijvoorbeeld in afwerking of materialen, meer opvallen. Je hebt dan ook beslist geen liflafjes nodig om de puntjes op de i te zetten in een interieur of inrichting.
Die duidelijke lijnen zetten zich door in zo'n beetje alles wat we doen. We kiezen er bijvoorbeeld al jaren voor om duurzaam te werk te gaan. Deze manier van werken past ons als een goedzittende jas, we houden hierbij eenvoudigweg de 3-p's in acht. 'People - Planet - Profit' kraakhelder! Wanneer de combinatie niet in balans is, zullen de andere elementen eronder lijden, zo is de gedachte. Ligt de focus teveel op winst, dan zullen de andere P's hiervan de dupe worden. Andersom is winst even zo belangrijk. Zo ontstaat er een prima werkbalans waarin alle 3 deze aspecten elkaar in evenwicht houden. Simpel
terug

KEEP

IT

SIMPEL

STUPID