Huishouden op kantoor

- 12 December 2019 door John van Niftrik -

Het nieuwe werken is een verzamelnaam van diverse manieren van slimmer, efficiënter en effectiever werken. Het is het toepassen van Web 2.0, gebruik maken van nieuwe technologieën; experimenteren met nieuwe vormen van samenwerking, maar ook nieuwe manieren van leidinggeven; minder hiërarchie; meer eigen verantwoordelijkheid; meer delegeren en meer overlaten aan eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. Prachtig, maar waar staat de werkplek zelf in deze lijst? Of is daar zo 1-2-3 nog niet aan gedacht?


Wat mij betreft past de werkplek dan ook prima in bovenstaande definitie. Bied als werkgever een echt toffe werkplek, dan durf ik te wedden dat je een stuk gemakkelijker de juiste mensen kunt rekruteren. Ik geloof trouwens dat het veel verder gaat dan die ruime keuze uit gekwalificeerde mensen. Een fijne omgeving doet wonderen met de gesteldheid van mensen. Met andere woorden, heb je het ergens naar je zin, dan levert dat minder stress op en ben je dus gezonder. Bovendien zijn mensen die lekker in hun vel zitten veel productiever. Een toffe werkplek levert dus een boel positieve energie op, da's een feit.

Loop je als ondernemer al langer te denken over een andere inrichting van je kantoor. Misschien heb je zelfs plannen om te verhuizen omdat het, als je er goed naar kijkt, het interieur van dat kantoor wel heel erg stoffig aandoet. Dan zou ik je willen adviseren om eens goed te bekijken wat de mogelijkheden zijn op je bestaande werkplek.

Zo bouwde Tribe onlangs wederom een paar prachtige kantoor interieurs voor bedrijven die eigenlijk van plan waren om te verhuizen. Door samen op een andere manier naar de ruimtes te kijken wisten we tonnen te besparen. Een echte fysieke verhuizing van een kantoor met zo'n 80 werknemers kost bijvoorbeeld al snel 100K aan nieuwe infra. Met alleen al deze besparing kun je mooie dingen doen op je vertrouwde werkplek.

Dus niks zomaar weggooien, maar gewoon eens flink huishouden op je bestaande kantoor. Da's sowieso een stuk duurzamer dan alles achter te laten. Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvende afspraak, ik kan je alles vertellen over onze duurzame aanpak om van je bestaande kantoor een fantastische inspirerende werkplek te maken.
Fijn weekend.

terug

waar

staat

de

werkplek