I Feel Good

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag was ik even op de Feel Good Market in Eindhoven, wat altijd weer een leuke gelegenheid is om je even in een soort van festival sfeer onder te dompelen. De ongedwongen sfeer die er hangt werkt aanstekelijk, dat ervaren meer mensen want het was er ook vandaag weer hartstikke druk. De Feel Good Market wordt 1X per maand op strijp S georganiseerd, op het Ketelhuisplein, om precies te zijn. Mooi, want vroeger kon je daar een kanon afschieten terwijl Strijp nu echt The Place To Be is geworden.
De Markt heeft daar zeker zijn steentje toe bijgedragen, en andersom natuurlijk. De gemeente en woningcoöperatie Trudo hebben flink hun nek uitgestoken en samen met de juiste ondernemers hebben ze het project op de oude Philips terreinen vleugels gegeven. Hippe interieur-, design- en kleding winkels, de laatste Food concepten, goeie horeca, je vind het allemaal op Strijp S. Niks gek dat dit gebied inmiddels een populaire bestemming is voor ondernemers en consumenten.

Goed dat er voor hippe horeca genoeg ruimte is, zonder dat heb je letterlijk geen smaakmakers en dat heeft de gemeente blijkbaar goed aangevoeld. Andre Amaro doet goeie zaken met zijn Ketelhuis, hij heeft werkelijk van Niks iets weten te maken. Petje af voor deze ondernemer. Het interieur van zijn restaurant is helemaal van deze tijd en er hangt ook hier een echte festival sfeer. Dat is dan ook helemaal Andre's ding, dus helemaal goed.

Van niks iets maken, dat hebben ze in Eindhoven met Strijp S waar gemaakt, een ogenschijnlijk ten dode opgeschreven industrieel gebied zowat in het centrum van de stad is door een goeie visie en de juiste investeringen nu de Hot Spot van Eindhoven. Nogmaals, met de horeca voorop, het Ketelhuis restaurant was er als eerste, en als je Andre moet geloven verklaarden anderen hem destijds voor gek om juist hier te starten. Maar het gevoel was goed, en zo blijkt ook hier de horeca wederom als proefvijver de kastanjes uit het vuur te kunnen halen.

Fijne zondag. En als je toch eens in het zuiden bent, en je wilt geïnspireerd worden, ga er dan beslist eens een kijkje nemen op Strijp S, parkeergelegenheid genoeg.
terug

Petje af