Ieder z'n ding! toch?

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Ja, zo heeft iedereen wel z'n eigen ding. En da's natuurlijk helemaal prima. Want als iemand zijn of haar eigen dingen heeft en zichzelf kan zijn, dan functioneert ie het allerbeste.
Sta je voor de klus om werkplekken opnieuw in te richten, hou dan rekening met de inbreng van de mensen die er daadwerkelijk gaan werken. Het is natuurlijk hartstikke leuk als er ook op het werk een stukje eigen identiteit zichtbaar is. Zo maak je het persoonlijk en zorgt het voor vertrouwen en een goed gevoel.

Zo zijn er nog legio bedrijven die hun kantoorpersoneel verplichten om in pak en stropdas naar hun werk te komen. Toen ik een directeur de 'waarom' vraag stelde, antwoordde hij dat dit nou eenmaal door de klanten werd verwacht.
Wat mij betreft geldt hier ook, als het niet echt nodig is, 'ieder z'n ding'! Kom je graag in pak, dan belemmerd niemand jou dat, voel je je in een jeans prettiger, trek die dan aan. Als je daardoor beter in je vel zit dan is dat in ieders voordeel, toch?

Run je een horecabedrijf, dan is het uiteraard leuk als het personeel herkenbaar is. Mooie sloven, op een zwarte broek, of een goeie jeans zien er verzorgt en gastvrij uit. Natuurlijk moet je geen korte broeken of minirokjes onder een sloof gaan dragen, maar dat snapt iedereen toch. Laat je personeel mee kiezen uit de bedrijfskleding, dan wordt het niet een stuk eenvoudiger om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, het zorgt voor meer betrokkenheid.

Ieder z'n ding, daarom is het leuk om keuze te hebben uit verschillende gerechten en menu's. Als horeca ondernemer zul je een soort pre-selectie voor je gasten moeten maken. Bedenk dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen, maak een duidelijke keuze zodat je een bepaald publiek aanspreekt. Ieder z'n ding betekend ook dat sommige gasten niet voor jouw bedrijf zullen kiezen.

Zoals ik al schreef, is de manier van presenteren ook een kwestie van keuzes maken, een mooi interieur is natuurlijk een subjectief gegeven, want wat ik mooi vind kan iemand anders spuuglelijk vinden. ik zou je dan ook willen adviseren om wat het interieur betreft ook een duidelijke keuze te maken. Een modern interieur trekt andere gasten dan een vintage of industrieel interieur. Natuurlijk heb je overlap, maar door de band genomen geldt hiervoor ook de regel. Ieder z'n ding.

Is het nou niet zo jouw ding om dit soort keuzes te maken, bel me dan voor een gratis inspiratiesessie. 073-53252516
Fijne avond
terug

persoonlijk