Ik heb niks met duurzaamheid

- 27 May 2016 door Edwin Timmers -

Sommige mensen hebben inderdaad niks met duurzaamheid, tenminste dat denken ze. Vaak weten ze er inhoudelijk te weinig vanaf en dan is het gemakkelijker om zoiets te roepen dan te moeten toegeven dat ze eigenlijk niet weten wat duurzaam ondernemen eigenlijk precies inhoudt. Het zijn dezelfde mensen die bij duurzaam aan geitenwollen sokken en hippies denken. Toch zullen ook zij eraan moeten geloven, duurzaam ondernemen is vandaag de dag namelijk niet meer weg te denken. En als ik je 1 advies mag geven; Probeer je onderneming zelfs zo duurzaam mogelijk te maken, dan ben je klaar voor de toekomst.
Ook als je in de horeca duurzaam aan het werk gaat, hoef je absoluut geen hippie tent te runnen. Gasten zijn vandaag de dag een stuk bewuster van hetgeen ze op hun bord krijgen, eerlijke biologische producten vormen daarom juist een extra motivatie om voor jouw restaurant te kiezen. Heb je tijdens het bouwen van je interieur en inrichting met dezelfde aspecten rekening gehouden dan is alles mooi in balans. In een goed ontworpen horeca interieur druipt de duurzaamheid er niet vanaf, integendeel. Of de grondstoffen nou al dan niet door hergebruik zijn verkregen, de vorm bepaald de uitstraling.

Het is de kunst om een goede balans te vinden tussen uitstraling en duurzaam bouwen zodat het er niet te dik bovenop komt te liggen. De een heeft er niks mee, de ander alles. Als je het mij vraagt mag duurzaam ondersteunend werken, maar moet het eten vooral lekker zijn en een interieur vooral sfeervol. Weet je deze zaken goed te combineren dan ben je klaar voor de toekomst en vertel je bovendien een een prachtig verhaal. Heb je interesse om voor een duurzame inrichting te gaan, bel me dan gerust voor een vrijblijvend inspiratiegesprek en neem rustig vast een voorproefje bij restaurant Djoyn. Wij bedachten en bouwden het interieur van dit duurzame horeca concept aan de Orthenstraat nr. 55 in den Bosch.
terug

goede balans