In beweging blijven

- 14 November 2016 door Edwin Timmers -

Wat gezond is voor jezelf, geldt ook voor je onderneming. Beweging, vooruitgang, niet stil zitten maar ga voor de fast forward modus. Je houdt er je conditie mee op pijl, je lijf en leden gezond en je onderneming lekker dynamisch. Als je echt vooruit wilt komen moet je proberen vooruit te denken. Stilstand is achteruitgang om maar eens een dooddoener te citeren. Maar verrek, het is waar.
Heb je jouw zaakjes mooi voor elkaar? Zijn de tafeltjes van je restaurant avond aan avond dik bezet? Mooi, Sit back and relax man! zouden veel mensen zeggen. Op z'n tijd niks mis mee, kun je lekker de batterijen even opladen en nadenken over je volgende zet. Want zo zou het moeten zijn geloof ik. Als ik bijvoorbeeld na een paar jaar een interieur wat we hebben gebouwd terugzie en er is niks veranderd dan klopt er in mijn ogen iets niet, ook al hebben we er destijds nog zoiets moois van gemaakt. Een onderneming is als een levend wezen, waarvan alle onderdelen voortdurend aandacht nodig hebben om te kunnen doorgroeien. Als ondernemer ben je dus nooit klaar.

Bedenk nieuwe gerechten, ook al zet je ze nooit op de kaart. Ontwerp een maf interieur, ook al voer je het nooit uit. Probeer 10 dingen, waarvan er 7 mislukken, maar waarvan er 3 succesvol blijken. Het zorgt ervoor dat je bedrijf fit blijft. Focus! Start dus geen kledinglijn als je restaurant een poos mooie cijfers laat zien. Investeer in je core-business en zorg dat hobbyprojecten gewoon leuk blijven. Als kledinglijn blijft lonken komt ie er vast wel eens, maar zorg dat je energie naar de juiste zaken gaat.

Probeer van de gebaande paden af te gaan. Ik weet dat ook dit misschien als een dooddoener klinkt, maar toch is het iets om in gedachten te houden. Alles is al eens gedaan, hoor ik je denken. Dat is zo, maar als je jouw eigen stijl, jouw passie weet in te brengen op jouw manier van werken wordt je vanzelf onderscheidend. Aandacht is cruciaal, zo val je op blijf je in beweging. Keep Moving, never sit still!

Fijne avond en stuur me gerust een bericht als je graag eens een middagje met me wilt sparren.
terug

NEVER

SIT

STILL