Inspiratie komt soms aanwaaien

- 31 October 2016 door Edwin Timmers -

Maar je kunt ook bewust naar inspiratie op zoek gaan. Vorige week, na een korte radiostilte op mijn blog, bezocht ik meerdere dagen achtereen de Dutch Design Week. Een bron van inspiratie voor elke zichzelf respecterende ontwerper. Wat me direct opviel was de duurzame insteek van het grootste deel van de getoonde ontwerpen. Nog meer dan de jaren ervoor waren er in Eindhoven veel vernieuwende, duurzame ontwerpen op het gebied van interieur, bouw, meubels, maar ook innovaties in de transportsector, waterzuivering en voedselproductie te zien. Jonge mensen met verfrissende ideeën, een andere kijk op vaak vastgeroeste gewoontes om dingen te doen zoals ze al jaren gedaan werden. Mooi en vooral inspirerend.
In 1 van de laatste hallen van het Klokgebouw raakte ik in gesprek met een jonge Duitse ontwerpster wiens werk me 2 jaar eerder al op was gevallen. Destijds wist ze me met, uit meelwormen geprint voedsel, enorm te inspireren. Deze editie viel ze weer op, ditmaal met leder gemaakt, uit door fermentatie verkregen massa. Moeilijk om je voor te stellen misschien, maar in het kort komt het er op neer, dat er voor dit leder geen beest aan te pas komt. Het kan gewoonweg 'gekweekt' worden uit organisch afval. Fantastisch! Wat een letterlijke mix van creativiteit, techniek en scheikunde kan opleveren. Mocht je er meer over willen weten, surf dan eens naar Scobytec.com.

Overigens ben je voor een rondje inspiratie, op Strijp in Eindhoven altijd wel in goede handen. Naast de drukbezochte 2-maandelijkse FeelGood Market, vind je er o.a. de werkplaats van Piet Hein Eek, Versmarkt 't Veem, een leuke bonte verzameling van kleine food- en horeca-ondernemers. Er zijn diverse winkels om interieur ideeën op te doen en het barst er van de designmeubeltjes. Voor fijne muziek, een goeie borrel en een lekker hapje eten ga je naar André Amaro's restaurant 't Ketelhuis. Het voormalige Philips Ketelhuis is een vergaarbak van creatieve strijders die een fantastisch horeca concept exploiteren. In een bijzonder ongedwongen omgeving, het interieur is een ratjetoe van stijlen, eet en drink je eenvoudige, maar zeer smaakvolle gerechten. André brouwt zelf zijn bier, maakt eigen wijnen en Boozzz, struint alle festivals van Nederland af en weet zo wekelijks honderden mensen te plezieren met zijn creatieve uitspattingen. Als horeca ondernemer hoef je dus niet op de volgende editie van de Dutch Design Week te wachten om in de designstad van Nederland eens wat inspiratie op te doen. Doe er je voordeel mee, dit is trouwens André's adres. Ketelhuisplein 1 Eindhoven.

fijne avond, neem trouwens gerust contact met me op als je eens een middagje wilt sparren om geïnspireerd te raken.
terug

Zoals

de

wind

waait