Inspireren in plaats van kopieren

- 17 October 2017 door Edwin Timmers -

Vandaag in mijn dagelijkse blog over ondernemen, duurzaamheid, de horeca, interieur en design zaken een verhaal over vakantie. Na het geweld van de zomervakantie doet Nederland nu even massaal pas op de plaats in onze z.g.n. herfstvakantie. Net voor de wintermaanden even gezamenlijk de batterijen opladen. Even niks, alhoewel. Enkele weken geleden trokken mijn beste vriend en ik er toch weer even 4 dagen rop uit in het zuiden van ons land. Compleet met rugzak, tent, kookgerei en altijd teveel aan bepakking gingen we op pad om ons hoofd leeg te lopen.
Rondtrekken met rugzak, afzien, kamperen en soms kramperen. Wat bezielt ons eigenlijk om van de luxe die het dagelijkse leven ons biedt, over te stappen naar het leven op een camping. Ik geloof dat juist het primitieve en simpele dat een eenvoudige camping biedt de rust geeft waar je behoefte aan hebt. Tenminste, dat geldt voor mijn beste vrienden, maar ook voor mijn vrouw en mij, en dat is nog niet zo vanzelfsprekend. Ik ken genoeg stellen die er niks van moeten hebben, ze schieten al in een kramp als ze het woord camping überhaupt voorbij zien komen in een vakantiefolder. Wij gelukkig niet, we genieten van de knulligheid en het simpele leven. Geen wifi, geen social media, geen strijk-was en geen stress.

Vuurtje stoken, dat doen we dan weer wel als we gaan kamperen. En zoals bij een vuurtje een lekkere borrel hoort, zo horen daar ook verhalen bij. Geen sterke dronkenmansverhalen, maar avonturen. Dus beloofde ik de kinderen tijdens ons laatste familie-kampement elke avond om 21.00 uur een verhaal rond het vuur. Een verhaal met een zelfgekozen thema. Al snel werd ons kampvuur een populaire bestemming voor de kinderen uit de buurt. Leuk om te merken dat die verhalen zo tot de verbeelding spreken. Toen ik onze jongste zoon en vervolgens de andere kinderen vroeg om een beschrijving te maken van het schip wat ze in gedachten hadden waarover ik verhaalde, kreeg ik 10 verschillende schepen. Prachtig!

Meteen dacht ik, 'hier schrijf ik zeker nog een blog over'. Juist omdat we bij Tribe die verhalen vertellen wanneer we een interieur bouwen voor de horeca, retail of kantoor. Een goed interieur verteld een verhaal, maar laat genoeg aan de fantasie van de bezoekers over. Net zoals bij onze kinderen rond het vuur, moet er nog iets tot de verbeelding spreken. Hoe jij iets beleefd kan namelijk nogal verschillen van dat van je gasten. Het is dus een goeie zaak om met je interieur een positieve sfeer of richting aan te geven zodat de gebruikers een goed gevoel krijgen in jouw zaak.

Daarom is het zo leuk om te merken dat een bijzonder interieur of inrichting andere mensen inspireert. Het zet aan tot nieuwe creatieve processen, het prikkelt de fantasie, maakt hongerig en dorstig en dat is precies wat je wilt. toch? Heb je behoefte om je eigen honger eens echt te stillen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak. Fijne avond.
terug

uitdagen

prikkelen

inspireren