It's all about the journey

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag weer ik redelijk onverwacht herinnerd aan het belang van de af te leggen weg, het kwam door het volgende compliment; 'De weg er naar toe is in ieder geval genieten'. Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar ik zal proberen uit te leggen wat ik ermee bedoel. Vaak zijn we met z'n allen namelijk zo bezig met het resultaat van hetgeen wat we doen, dat we soms de manier waarop we tot dat resultaat komen uit het oog dreigen te verliezen. Toch durf ik gerust te beweren dat juist die weg minstens zo belangrijk is als het resultaat.
Heb je aan het eind van het jaar een vette winst gemaakt, maar wil je liever niet meer terugdenken aan de manier waarop, dan moet je je ernstig afvragen of die winst het allemaal waard was. Bij Tribe vinden we het belangrijk om plezier te hebben in hetgeen we doen. De interieurs die we maken, moeten niet alleen onze klanten en de gasten die straks in bijvoorbeeld zo'n horeca bedrijf over de vloer komen, blij maken. We willen ook graag dat de mensen die voor ons werken dit met plezier doen. Natuurlijk moet de schoorsteen ook bij Tribe blijven roken, maar als ik geen goed gevoel heb als ik aan een nieuw project begin, dan laat ik het schieten. En ja, dat gaat dan ten koste van de omzet. Maar moet je wel zo denken als bedrijf, of zijn er inmiddels echt andere manieren om succesvol te zijn.

Voor Tribe is geluk een belangrijke factor, ik weiger gewoonweg om met chagrijnige mensen samen te werken. Plezier hebben in hetgeen je doet is namelijk iets wat aanstekelijk werkt, andere mensen pikken die positieve energie op en daar worden mensen blij en gelukkig van, en dat willen we graag. Andersom werkt negativiteit net zo, dus hou dan ook rekening met het verlammende effect op andere mensen als je eens met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Probeer liever te genieten van het proces, ook al gaat het soms even niet precies zoals gepland.

Misschien denk je wel als je dit leest, ja ja! het zal allemaal wel, maar ik sta me elke dag opnieuw uit te sloven voor een paar rotcenten. Toch geloof ik dat dingen te veranderen zijn. Kijk eens goed naar je werkproces, naar de mensen om je heen. Misschien zit er wel ergens een kink in de kabel die vrij simpel te fixen is. Misschien is het wel tijd om eindelijk afscheid te nemen van een rotte appel, of om die vervelende collega echt eens de waarheid te zeggen. Het is zelfs zo dat sommige mensen totaal niet bewust zijn van hun gedrag, dan kan een goed gesprek zelfs wonderen doen. Veranderingen zitten in kleine dingen, in details die een enorm verschil kunnen maken.

Positief zijn is een instelling, a way of life, een mindset!. Heb je een beetje een sombere inborst dan is het lastig om morgen opeens het roer om te gooien, maar zet de eerste stap, en dan nog een, en vervolgens nog eentje, totdat je bent waar je wilt zijn. Positief zijn werkt echt aanstekelijk, sterker nog, het is ook nog eens een stuk gezonder leven. Begin daarom vandaag nog om niks meer als vanzelfsprekend te nemen, je hebt niks te verliezen. Kies voor de reis en zorg dat jouw weg genieten wordt. Fijne avond
terug

geluk