Je werk of je leven!

- 30 January 2018 door Edwin Timmers -

Tja, volgens mij is er, zeker vandaag de dag, eigenlijk geen onderscheid te maken, dus laten we stellen dat je werk je leven is en andersom. Misschien ervaar je deze stelling als een beetje wazig, no hard feelings hoor. Wat voor mij persoonlijk in elk geval kraakhelder is, dat er wat de inrichting betreft, op veel kantoren nog een boel te winnen valt. Het verbaasd me dan ook steeds weer dat legio mensen hun dagen nog steeds slijten onder tl licht en tussen 4 plastic systeemwandjes. Is het voor deze mensen dan niet zo dat je werk je leven is? Het grootste gedeelte van de dag ben je er namelijk druk mee, toch? Dan zou je toch minstens in een ruimte werkzaam willen zijn die aangenaam aanvoelt. Ik durf dan ook rustig te stellen dat een weloverwogen investering in de sfeer van het interieur, ook op kantoor zich ruimschoots terugverdiend.
Het nieuwe werken is een verzamelnaam van diverse manieren van slimmer, efficiënter en effectiever werken. Het is het toepassen van Web 2.0, gebruik maken van nieuwe technologieën; experimenteren met nieuwe vormen van samenwerking, maar ook nieuwe manieren van leidinggeven; minder hiërarchie; meer eigen verantwoordelijkheid; meer delegeren en meer overlaten aan eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. Prachtig, maar waar staat de werkplek zelf in deze lijst? Of is daar zo 1-2-3 nog niet aan gedacht?

Wat mij betreft past die werkplek dan ook prima in bovenstaande definitie. Bied als werkgever een echt toffe werkplek, dan durf ik te wedden dat je een stuk gemakkelijker aan de juiste mensen kunt komen. Ik geloof trouwens dat het veel verder gaat dan die ruime keuze uit gekwalificeerde mensen. Een fijne omgeving doet wonderen met de gesteldheid van mensen. Met andere woorden, heb je het ergens naar je zin, dan levert dat minder stress op en ben je dus gezonder. Bovendien zijn mensen die lekker in hun vel zitten veel productiever. Een toffe werkplek levert dus een boel positieve energie op, da's een feit.

Loop je als ondernemer al langer te denken over een andere inrichting van je kantoor, heb je plannen om te verhuizen omdat het, als je er goed over nadenkt, allemaal wel heel erg saai is tussen 9 en 5. Dan zou ik je willen adviseren om eens goed te bekijken wat de mogelijkheden zijn op je bestaande plek. Zo bouwden we in een recent verleden een paar prachtige kantoor interieurs voor bedrijven die eigenlijk van plan waren om te verhuizen. Alleen door op een andere manier naar de ruimtes te kijken wisten we samen tonnen te besparen. Een echte fysieke verhuizing van een kantoor met zo'n 80 werknemers kost bijvoorbeeld al snel 100K aan nieuwe infra. Met alleen al deze besparing kun je mooie dingen doen op je vertrouwde werkplek.

Niet zomaar weggooien dus, gewoon eens flink huishouden op je bestaande kantoor. Da's sowieso een stuk duurzamer dan alles achter te laten. Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvende afspraak, ik kan je alles vertellen over onze duurzame aanpak om van je bestaande kantoor een fantastische inspirerende werkplek te maken. Fijne avond.
terug

een

prettig

aanvoelende

ruimte