Just Smile

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Opeens mag er weer gelachen worden, want op 1 April hoort dat zo. Van oudsher bakken we elkaar op deze datum graag een poets en daar is uiteraard helemaal niks mee. Het zou leuk zijn als er sowieso wat meer gelachen zou worden, niet dan? Volgens mij is het, om succes te hebben belangrijk om jezelf niet al te serieus te nemen, een beetje humor kan echt geen kwaad. Richard Branson bijvoorbeeld, toch 1 van de meest toonaangevende ondernemers in de wereld, houdt ervan om met een kwinkslag zaken te doen. De man beschikt over een gezonde dosis humor en heeft een gulle lach. Dat werkt zo aanstekelijk voor andere mensen dat de humor er mede voor zorgt dat velen graag met Branson en zijn bedrijven samenwerken
Als je andere mensen aan het lachen kan maken slaat deze stemming al heel gauw over, er ontstaat een ongedwongen sfeer en plotseling is een ruimte waarin gelachen wordt gevuld met positieve energie. In de interieurs die ik ontwerp verwerk ik om die reden dan ook graag subtiele geintjes. Soms in de vorm van een grappige tekst of anekdote, een andere keer gewoon door bepaalde vormen, kleuren, of geinige pictogrammen te gebruiken waar mensen ze juist niet verwachten. Zo kan een blatend schaapje aan de binnenkant van een toiletdeur wonderen verrichten met de stemming van de bezoeker.

Juist het onverwachte wordt gewaardeerd, humor in je interieur of presentatie zegt vaak veel over een onderneming. 'Dan kan het wat lijje' zeggen ze hier in Brabant, en dat is zowaar een understatement waar ik 100% achter sta. Toen ik vanochtend door mijn kinderen werd gewezen op losse veters terwijl ik laarzen droeg wist ik meteen waar mijn blog vandaag over zou gaan. Misschien is het een idee om deze datum eens als referentiepunt te gebruiken. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, om er nog maar eens een spreekwoord tegenaan te gooien. Maar wel 1 waar je eens ff heel serieus, maar uiteraard met een gulle glimlach naar zou moeten kijken.

Heb je de afgelopen week eigenlijk om niks, of nauwelijks hoeven lachen, dan wordt het misschien tijd om eens serieus na te denken om iets anders te gaan doen. Of om gewoon eens een poosje lekker vrij te nemen. Je werk is je leven, toch? En wat je ook voor de kost doet, doe het in elk geval met plezier en daar hoort nou eenmaal een lach bij. Zouden chagrijnige mensen allemaal een hondenbaantje hebben? Daar geloof ik eigenlijk niet in, jezelf overal druk om maken is net zozeer een gewoonteding als lachen dat kan zijn, nou geef mijn dan dat laatste maar.

Komend weekend wordt het trouwens geweldig weer, alle reden om te lachen dus wat let je. Vandaag misschien iemand nog even een poets bakken. fijne avond.
terug

1 April!