Keuzes maken

- 13 July 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag was ik bij een klant waarvoor ik in het verleden het complete interieur van zijn horeca bedrijf heb ontworpen. Onder het genot van een lekkere kop koffie blikten we even terug naar het karwij van destijds en dan lijkt het soms wel of de tijd om is gevlogen. Inmiddels is de inrichting dus alweer zo'n 10 jaar oud en is het bedrijf en zijn uitbaters toe aan iets nieuws. Mooi! Bovendien, zo wist deze horeca ondernemer me duidelijk te maken, willen we een ander publiek trekken. Zo'n 10 jaar geleden bestond zijn doelgroep voornamelijk uit pensionado's, maar op dit moment is de wens om juist jonge gezinnen aan te spreken. Eigenlijk wil ik met het nieuwe interieur een zo breed mogelijk publiek trekken, vertelde hij me. Dus, die pensionado's wil ik, als het even kan ook niet kwijt. Logisch toch?
Nou, zo eenvoudig is het helaas niet. Sterker nog, het is echt hartstikke moeilijk om een breed publiek op een goeie manier aan te spreken. Als je namelijk twee uitersten wilt bedienen is de kans groot dat je ergens in het midden uitkomt. En in het midden is het vaak maar een saaie boel, vlees noch vis, noemen ze het ook wel eens en daar komt geen hond op af. Om deze reden adviseer ik dan ook altijd om duidelijke keuzes te maken en geen concessies te doen. Als je gasten namelijk weten wat ze kunnen verwachten werkt dat veel beter. Zelfs onder een breed publiek wordt het gewaardeerd als je een statement durft te maken.

Voorzichtige keuzes zijn namelijk vaak gebaseerd op angst, en als je als ondernemer iets niet moet zijn dan is het dat wel. Natuurlijk ben je als ondernemer sowieso niet bang uitgevallen, maar toch zijn veel mensen bijvoorbeeld wel vaak veel te voorzichtig om uitgesproken kleuren in hun zaak te gebruiken. Als je gasten roomwit willen, dan bestellen ze wel vanille ijs!, zeg ik dan altijd. Durf dus rustig een statement te maken, ook als het de kleur van je interieur betreft. Je gasten zijn lekker een avondje uit en hoe leuk is het als je met jouw interieur of inrichting andere mensen kunt inspireren.

Duidelijke keuzes zorgen voor een duidelijk publiek. Ben je als ondernemer zelf toe aan keuzes en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken. Neem dan vrijblijvend contact met me op. Fijne avond.
terug

MAKE

YOUR

CHOICE