Klapper van de week

- 30 May 2017 door Edwin Timmers -

Een advertorial is een journalistieke bastaard, een advertentie vermomd als krantenartikel. Ik schreef al aardig wat advertorials. Altijd stel ik de adverteerder de vraag wat er in zijn advertorial moet staan, wil hij deze zelf met plezier lezen. Een moeilijke vraag.
Advertorials kunnen best mooi zijn. Ik denk dat ze ook anders kunnen. Hieronder twee fragmenten (A en B) uit een mogelijke advertorial voor Tribe. Een gewone en een andere.

A

Sfeertje bouwen?

Een van de fraaiste en bijzonderste projecten van Tribe interieurbouw is haar eigen kantoortuin. Wat je ervaart in dit voormalige pakhuis is uniek. Stap er binnen en je voelt je meteen relaxed, net als thuis. Tegelijk prikkelen het levendige licht, de zoete kleurcombinaties en het speelse materialengebruik je tot activiteit. Verkwikkend en ontspannend ineen. “Ik voel me thuis op mijn werk,” vertelt eigenaar John. “En dat gevoel gun ik iedereen.”

Tribe bouwt sferen. In de ruim 25 jaar die het bedrijf bestaat, ontwikkelde het een speciaal zintuig voor het aanvoelen en creëren van sferen. Het oog van deze meesterinrichter ziet in een opslag wat nodig is om een kil vertrek tot een coole ruimte om te vormen. De oplossingen zijn altijd verrassend en origineel. “Een standaard hebben wij niet,” lacht John. “Daarvoor moet je naar de fietsenmaker.”

B

De bak van Tribe

Twee stropers lopen het bos uit. De een draagt twee geweren, de ander heeft een hert op zijn schouders. De poten van het dode dier bungelen op zijn borst. Dankzij de schemer zijn de kerels nauwelijks zichtbaar. Toch lopen ze enigszins voorovergebogen. Ze moeten voorzichtig zijn. Als de politie hen betrapt, zijn ze nat. Geritsel en dan een stem: “Halt! Politie!” Het is geen grappenmaker. Het is inderdaad de politie.

“Wat doet u hier op dit tijdstip?” vraagt de diender.
“Wandelen,” antwoordt de stroper met de geweren, die hij naarstig achter zijn rug tracht te verbergen.
“Wandelen na zonsondergang is hier niet toegestaan,” legt de hoeder van de wet uit. “Wat verbergt u achter uw rug?”
“Ik?” zegt de gewerenman.
“U ja!” verduidelijkt de politieman. “Wat verbergt u?”
“Oud ijzer,” verzint de gewerendrager.
“Geweren, meneer, ik zie geweren,” bast de blauwe baas. “En u, meneer, wat wilt u mij te vertellen?”
“Weinig, meneer agent,” stamelt de hertendrager. “Dat het een mooie zomeravond is, misschien.”
“Wat zie ik op uw schouders?” snauwt meneer agent.
“Dat weet ik niet, meneer agent. Wellicht dat u mij dat kunt vertellen,” brengt de hertendrager wat onzeker uit.
“Daar, op uw schouder, wat is dat?” houdt de diender vol.
De hertendrager draait zijn hoofd heel voorzichtig naar links, totdat hij in de dode ogen van het hert kijkt. Geschrokken werpt hij het kadaver van zijn schouder op de grond en gilt:
“Gadver, een hert!”

Deze bak wordt u aangeboden door Tribe. Tribe ontwerpt en bouwt interieurs. Tribe. Interieurs waar je het liefst wil blijven.
terug

van

kil

naar

Cool