Knoest!

- 04 November 2019 door Edwin Timmers -

Perfectie is saai! Deze quote van topkok en horeca-ondernemer Jamie Oliver heb ik inmiddels meerdere malen aangehaald. Hij had het natuurlijk over eten, over de presentatie ervan om precies te zijn. 'Niet alles hoeft perfect te zijn, perfectie is in die zin inderdaad saai', zo stelde hij en daar ben ik het roerend mee eens. Natuurlijk is het belangrijk om je zaakjes op orde te hebben, maar dat is heel iets anders dan dat alles perfect in het gelid moet staan. Perfect zijn komkommers uit de supermarkt, die allemaal kaarsrecht in rijtjes worden opgesteld. D'r is er geen eentje die opvalt. En als je dan weet dat de kromme natuurlijke exemplaren bij het gft afval terechtkomen, moet je jezelf dus echt even serieus afvragen of die perfectie werkelijk zo terecht is. Ga liever voor rustiek, voor authentiek en karakter. Geef mij maar krom-kommer!
Van kromme komkommers naar je interieur, het lijkt een hele stap maar toch is het goed te doen, let maar op. Bouw je aan je presentatie, of dat nou je interieur, je inrichting, je meubilair of de opmaak van je gerechten is, denk aan die kromme komkommer. Kies voor karakter in plaats van perfectie. Voor een horeca bedrijf is het belangrijk dat je gasten er zich thuis voelen, een huiselijk interieur is dan ook een must. Maak daarom gebruik van natuurlijke materialen, werk met contrasten, combineer oud en nieuw, hard en zacht, licht en donker, modern en rustiek. Maak het niet te strak, niet te gelikt, niet saai!

Uiteraard is het goed om perfectie na te streven, zorg dat je de definitie voor jezelf en je team helder hebt. Heb je een restaurant, dan hoor je de lat hoog te leggen als het gaat om de smaak, de beleving, de bediening. In deze zin is er niks mis met perfectie. Wil je echter alleen maar aardbeien van precies dezelfde grootte, of ga je een stap verder en neem je alleen hoogblonde serveersters aan met cup C. Tja, dan moet je er hoognodig even tussenuit. Aardbeiden en serveersters groeien namelijk in het wild en worden door moedertje natuur zo gevormd. Een mix is sowieso leuker, sterker nog, met een mix van aardbeien en ook van serveersters is het een stuk gezelliger dan met alleen dezelfde exemplaren;-)

Zoals een mooie doorleefde eikenhouten vloer een mooie noest of knoest kan bevatten, zo mag je interieur doorleeft zijn en in die zin best wat 'mankeren'. Brandschoon moet het zijn, spik en span! Dat wel, maar met ballen! dat lijkt me een nobel streven. Persoonlijk hou ik van lekker authentiek, een mooi stukje met de hengel gevangen vis op een olijfhouten plank met alleen wat peper, zeezout en citroen. Daar kom ik m'n bed voor uit, zeker als ik dat visje ook nog eens door de man die 'm zelf gevangen heeft, geserveerd krijg. Authenticiteit zit 'm in veel verschillende dingen. Het zijn de kromme komkommers die het 'm doen. Fijne avond.

Op zoek naar zo'n authentiek interieurtje, neem dan vrijblijvend contact, op, dan maken we een vrijblijvende afspraak. Fijne avond.
terug

maar

met

ballen