Laat jezelf inspireren

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Soms kan iemand, een bepaalde plek of een bepaalde gebeurtenis je opeens inspireren. Het zijn bijzondere momenten die je een verrassend positief gevoel bezorgen. Persoonlijk krijg ik letterlijk de kriebels en een enorme energie-boost als ik me geïnspireerd voel. En als ik eerlijk ben is het zelfs een beetje verslavend. Daarom probeer ik zowel zakelijk als privé zoveel mogelijk geïnspireerd te worden. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, je hebt het dan ook niet altijd in de hand, maar er is ook een manier om het toch min of meer af te dwingen. Zo ben ik ervan overtuigd dat het enorm helpt als je jezelf omringt met mensen die positief in het leven staan. Vermijd de energieslurpers die alleen maar dingen van je nodig hebben, zoek naar gelijkgestemden, zoek positiviteit op.
Nog een handige tip om geïnspireerd te raken is sleur vermijden. Sleur is killing voor elke ondernemer en het veroorzaakt juist het tegenovergestelde van inspiratie. Vraag daarom jezelf regelmatig af of je dingen anders aan kunt pakken. Probeer jezelf en je onderneming steeds beter te maken door jezelf elke keer weer opnieuw uit te dagen. Ga van de gebaande paden af en kies niet voor de gemakkelijke weg, geen korte termijn gedachten. Ga voor de lange termijn.

Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Gewoon omdat je het altijd zo hebt gedaan? Zo'n antwoord is natuurlijk niet echt inspirerend, toch is het vaak het eerste wat ik hoor als ik die 'Waarom Vraag' stel. Mensen zijn van nature gewoonte dieren, (ik ook hoor) en soms is dat ook erg handig. Maar als je jezelf en je team wilt blijven uitdagen moet je geen genoegen nemen met gewoontes. Als je gewoontes of vastgeroeste patronen weet te doorbreken dan zul je versteld staan van het verrassingseffect. En juist die verrassing werkt zo inspirerend.

Persoonlijk probeer ik mezelf en mijn omgeving te verrassen door dingen te doen die ze juist niet van me verwachten. Dit komt terug in mijn interieur ontwerpen, maar vooral ook in de manier waarop ik mijn ontwerpen probeer te presenteren. De verhalen die ik daarmee probeer te vertellen zijn niet alledaags en beslist niet door elke willekeurige aannemer uit te voeren. Het uitvoerende team wil ik zo proberen te blijven uitdagen. Mezelf verras is door mijn werkplek, werktijden en mijn vrije tijd zoveel mogelijk te mixen. Heb ik zin in een bioscoopje, dan mag dat best op maandagmiddag, net zoals het interieur van een restaurant zomaar op zaterdagnacht op papier kan worden gezet.

Zo heeft ieder voor zichzelf zijn eigen uitdaging. Wat die van jou is zul je dan ook het best zelf kunnen bepalen. Kun je er wel wat hulp bij gebruiken, dan help ik je graag om je te inspireren. Neem vrijblijvend contact met me op voor een afspraak. Fijne avond.
terug

energieslurpers