Lady's first

- 01 June 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag op internationale vrouwendag lijkt het me leuk om de positieve invloed van onze dames op de werkvloer eens uit te lichten. Want niet alleen in de horeca is het prettig werken met vrouwen, ook in de retail en kantoren is het een verademing om een mix te hebben van heren en dames. Bedrijven met een gemengd personeelsbestand zijn doorgaans een betere afspiegeling van de maatschappij en functioneren gewoonweg om die reden beter. Zelfs in echte mannenbolwerken als machinale timmerwerkplaatsen of in de bouw maken dames een wezenlijk verschil in de bedrijfscultuur. In ons bedrijf zijn van meet af aan vrouwen werkzaam geweest, ik weet dus echt waarover ik praat zodat ik het bovenstaande durf te stellen.
Maar even terug naar de horeca, dames achter de bar of in de bediening werkt in de meeste gevallen als een tierelier. Dames hebben vaak minder moeite om hun charmes in de strijd te gooien, en daarvoor zijn gasten nou eenmaal gevoelig. Vrouwelijk raffinement en gevoel voor detail zijn een ander aspect wat het goed doet in horeca-bedrijven. Ook hiervoor geld natuurlijk dat een mix in de meeste gevallen het beste werkt. Heb je gelijk geneuk op de werkvloer hoor ik sommige managers in paniek roepen. Inderdaad, maar so what! Zolang het niet al te letterlijk in praktijk wordt gebracht is er niks mis met een beetje liefde .

Mijn collegaatje vroeger was een dame, ze moest zich staande houden tussen bar-bouwers, lambrisering-timmermannen, eiken vloeren leggers, plafond-boeren, schilders, stukadoors en ander werkvolk, en slaagde daar met vlag en wimpel in. Ze verstond haar vak en wist van aanpakken. Met haar lange rode haar verbaasde ze menig heerschap op de werkvloer als ze tot aan haar ellebogen in de verf, wanden voorzag van prachtige decoratieve prints. Met haar charmante lach wist ze alles van haar collega's klaar te krijgen. Hulp kwam van alle kanten, zelfs als het niet nodig was.

Leuke ervaringen in een minstens zo leuke tijd, vandaag op internationale vrouwendag is het wat mij betreft dan ook Lady's First. Fijne avond
terug

internationale vrouwendag