Lekker borrelen op kantoor

- 01 June 2016 door Edwin Timmers -

Nou gaat borrelen onder werktijd misschien iets te ver, maar samen een gezellig drankje nemen als afsluiting van de werkweek is altijd leuk. Goed voor het moraal van je troepen en de saamhorigheid van je mensen. Op vrijdag, of op wat voor dag dan ook je vrije tijd zijn intrede doet, een uurtje gezellig samen naar de kroeg schept een gezellige werksfeer en dat komt alle partijen ten goede, toch? Maar wat als je bedrijf ergens in de middle of nowhere gevestigd is en er in de verste verte geen gezellige kroeg in de buurt zit. Dan is het dus de kunst om toch zo'n gezellige sfeer te bieden.
Bouw bijvoorbeeld een leuke bar op kantoor, samen met een fraaie achterwand kun je ook op kantoor prima zo'n gezellige horeca sfeer oproepen. In het verleden bouwden we voor grote kantoren zelfs hele cafe's compleet met biljarts, flipperkasten en een jukebox. Die trend is inmiddels een beetje achterhaald, maar een creatieve horeca achtige sfeer is hartstikke populair bij veel kantoorbedrijven. Een gezellige bar waar na werktijd gezellig kan worden geborreld, of waar je mensen in de pauze een krantje kunnen lezen vergroot het werkgenot enorm.

Bedrijven als Apple en Google snappen precies hoe het werkt, de werkplekken op de kantoren van deze bedrijven zijn doordrenkt met beleving. In deze bedrijven gaat het echt veel verder dan het bouwen van een cafeetjes, en met reden. Zij hebben de ervaring dat een aangename werkplek voor meer tevreden werknemers zorgt, dus meer productiviteit en continuïteit. Leuke inspirerende werkplekken zorgen voor minder verloop van personeel, minder ziekteverzuim en het werven van personeel wordt er een stuk gemakkelijker door.

Natuurlijk hoeft je bedrijf niet het formaat van Apple of Google te hebben om een leuke werkplek te creëren, het is een kwestie van creatief zijn. Je zou dan ook best eens kunnen overwegen om een klein barretje te maken.
Bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek om te kijken of het ook bij jouw bedrijf is in te passen. Dit is mijn rechtstreekse nummer. 073-5325216
terug

werksfeer