Lekker druk met niks doen

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

De afgelopen week heb ik het hartstikke druk gehad met niks doen. Jawel! Het klinkt misschien een beetje vaag, maar als ondernemer is het echt afkicken als je eens een weekje de boel de boel kunt laten. Zo kun je het dus de eerste dagen van je vakantie hartstikke druk hebben met niks doen. In eerste instantie in je hoofd, omdat je het gewoonweg niet gewend bent om niks te hoeven. Een paar dagen later wordt het niks doen vanzelf fysiek, als je zoals in mijn geval houdt van lange wandeltochten door de duinen. Deze oer-inspanningen zorgen er voor dat mijn inwendige accu weer wordt opgeladen. Ik vind het prachtig hoe zoiets werkt.
Heerlijk je hoofd door laten waaien, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën en inzichten. Het is niet de eerste keer dat ik tijdens mijn vakantie een fijn idee kreeg voor een bepaald interieur concept of inrichting. In onze vrije tijd proberen mijn vrouw en ik dan ook vaak niet de meest voor de hand liggende etablissementen aan te doen. Zo zul je ons niet treffen bij McDonalds of de Burger King, maar genieten we des te meer van een zelfgemaakte burger of ratatouille als deze ergens boven een houtvuur, het liefst in de buitenlucht, zijn gaar gestookt.

Zo waren we onlangs te gast in pop-up restaurant Anderhalf waar we aangenaam verrast werden door twee creatieve horeca ondernemers. In de voormalige koffiebranderij De Twee Mollen in den Bosch was een bijzondere, maar tijdelijke setting gemaakt waar je kon eten, drinken en slapen. Het eten en drinken kwam letterlijk binnenschuiven op een tafel, waarvan niet de borden, maar na elke gang, het gehele tafelblad de keuken in verdween en netjes gedekt weer tevoorschijn kwam. We aten aan een tafelblad van gras, aan een asperge-bed, aan een fraai met linnen gedekte tafel de meest overheerlijke gerechten. Samen met 16 wildvreemde mensen aan 1 tafel, het werd een geweldige avond en een innoverende nacht. We sliepen namelijk in een piepklein tentje midden in de hal. Het was fantastisch om mee te maken.

Zulke creatieve ideeën zijn vaak het resultaat van in vrijheid kunnen denken, en dat kan alleen als je soms even pas op de plaats kunt doen. Als je je hoofd hebt kunnen leegmaken. Mijn ambitieuze idee om elke dag een inspirerende blog te schrijven voor ondernemers in de horeca of retail komt voort uit het heerlijke niks-doen tijdens een vakantie. Dat ik voor mezelf en ons bedrijf een serieuze verplichting aanging was toen nog niet bekend. Dat het ons iets zou brengen hadden we alleen gehoopt. Dat het verslavend werkt om elke dag een blog te schrijven had ik niet kunnen weten, maar dat ik het lastig zou vinden om het een week niet te doen werd ik vorig jaar al gewaar.

Een goed idee is dan ook niks zonder uitvoering, anders blijft het gebakken lucht. Maar daarover later meer. Wil je eens gezellig bomen, of voor mij part, sparren over jouw ideeën en ambities. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Fijne avond.
terug

creatieve idee?n