Lekker even bijtanken en meteen inspiratie opdoen

- 19 May 2016 door Edwin Timmers -

En dat zijn dan toch weer mooi 2 vliegen in 1 klap, inspiratie opdoen terwijl je meteen de batterijen weer helemaal oplaad. Ik geloof trouwens dat zoets altijd hand in hand gaat, de meeste inspiratie doe je namelijk op als je even met iets totaal anders bezig bent. Persoonlijk vind ik het heerlijk om op de waddeneilanden eens lekker mijn hoofd door te laten waaien, daar knap je letterlijk van op. En plotseling zijn daar dan ook de ideeën, zomaar uit het niets. Zo bedacht ik verschillende horeca concepten en tekende diverse interieurs in een klein hutje aan het wad. Op de boot schetste ik zelfs een nieuwe woning en krabbelde verschillende ideetjes in mijn schetsblok.
Dat schetsboek neem ik sowieso altijd mee op reis, het kan me niet schelen waar we naar toe gaan, mijn schetsboek moet mee. Er zijn weken dat ik er niet naar omkijk, maar als ik een idee krijg wil ik het kunnen opschrijven of er een tekeningetje van kunnen maken. Zo'n boekje wordt trouwens steeds leuker, het is een soort van document en als ik er soms doorheen blader denk ik vaak, wat heeft me bezield? Toch zijn de pareltjes, zoals mijn vriend Rob ze altijd noemt de moeite waard om het boekje overal mee naar toe te zeulen.

Het is dus belangrijk om even die batterijen op te laden, en daar hoef je geen interieur ontwerper zoals ik voor te zijn. Als je de hele dag je gasten het naar de zin moet maken wil je ook zelf wel eens verwend worden, toch? Ik kan me zelfs best voorstellen dat je ook eens met je personeel zo'n tripje maakt. Neem ze eens mee in een busje naar de kust en je zult versteld staan wat er allemaal voor ideeën op tafel komen als je met z'n allen gezellig aan de chocolademelk met slagroom zit. De zeewind doet doorgaans wonderen en zo'n dagje met z'n allen zorgt voor een boel saamhorigheid en verbinding. Als je naderhand kunt zeggen dat je samen tot een leuk nieuw idee bent gekomen zorgt dat gegarandeerd voor een breed draagvlak.

Zo ging ik vroeger standaard 2X per jaar mee met een goeie kennis en zijn complete bedrijf. Van de magazijnmedewerker in Enkhuizen tot aan de directeur uit Frankrijk, iedereen ging mee op deze trips. En het was elk jaar weer een verrassing wat er op het menu zou staan. Letterlijk en figuurlijk. Waar de reis ons naartoe voerde werd uiterst geheim gehouden, maar dat het gezellig zou worden stond buiten kijf. Het koste een paar centen, maar de directie zag het als een investering in de mensen. Zo'n dag betaald zich altijd terug vertelde de directeur me eens, alleen al door de positiviteit die ervan uitgaat. Dat ik mee mocht was een mooie traktatie, niet in de laatste plaats doordat ik ervan leerde te ook investeren in vrije tijd.

Kun je het jezelf veroorloven om het er komend weekend even van te nemen zodat je beslagen ten ijs komt tijdens de drukke decembermaand, ik zou het wel weten. Fijne avond.
terug

schetsboek