Less is More

- 09 May 2016 door Edwin Timmers -

Onlangs kreeg ik een tip van een vriend die me op een TV programma attendeerde. Mmm, nou weet ik dat die vriend niet zo'n tv kijker is dus dat maakte me nieuwsgierig. Het bewuste programma was een van de vele interessante afleveringen van het programma Tegenlicht.
Hier stelt de Vlaamse professor Jonathan Holslag dat we in Europa 1 unieke kracht hebben. Kwaliteit! En dat we juist deze kracht moeten benutten en dus niet gaan voor goedkope rommel uit landen als China of Taiwan.

Zijn verhaal zette me echt aan het denken, ik geloof dan ook dat hij werkelijk gelijk heeft. En dat dit zeker ook geldt voor de horeca.
Niet veel voor weinig, maar kwaliteit houdt stand. Less is More! De meeste van de vluchtige horeca concepten zoals bijvoorbeeld onbeperkt Sushi, kilo's spareribs of 2 uur lang All You Can Eat zullen in mijn optiek weer snel overwaaien. Of je moet je als horeca ondernemer daarin weer op een bijzondere manier weten te onderscheiden.
Over dit soort succesvolle horeca concepten meer in een latere blog, nu terug naar Kwaliteit

Kwaliteit, waarin echte aandacht voor het product is en de oorsprong ervan wordt echt de nieuwe standaard. Want zeg nou zelf, als je kunt kiezen voor heerlijk handgemaakt Italiaans ijs, een etentje in een echt verrukkelijk Sushi restaurant met een fantastisch interieur en ambiance, een restaurant waar je echt waar krijgt voor je geld. of een uurtje of anderhalf schransen. Dan weet ik het wel.
fijne avond.
terug