Let's start a fire

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Je moet ergens beginnen, een klein vonkje dat voor een mooi vuur zorgt. En als het eenmaal brand dien je dat vuurtje aan te houden. Maar hoe zorg je dat die vonk er komt en dat ie dan overslaat. Da's nog een hele kunst, in letterlijke zin valt het in de praktijk nog vies tegen om een goed vuur te maken. En al helemaal als je geen lucifers of aansteker voorhanden hebt. Toch zijn er diverse mogelijkheden om ook zonder lucifers een vuur te maken. In een beetje survival gids kun je lezen hoe je met bijvoorbeeld een vuurboog een mooi vuur kunt maken. Als het je dan eindelijk zonder hedendaagse middelen lukt om je eigen vuur te ontsteken zul je merken dat dit je een enorme voldoening geeft.
Samen een vuurtje stoken is sowieso een oerding, het verbindt letterlijk mensen en eenmaal samen rond dat vuur komen er echte gesprekken op gang. Op Vlieland stook ik graag een vuurtje met Bojan, ergens midden op het strand aan de Noordzee zijn inmiddels flink wat verhalen verteld. Niet alleen door ons hoor, zo'n strandvuur is ook aantrekkelijk voor andere mensen, zodoende hebben we vaak meer dan genoeg bekijks en contact. Om samen tot een verhaal te komen moet je blijkbaar een vuurtje zien op stoken. Ergens iets beginnen, een idee, een vonk, een vlammetje vervolgens. En als het eenmaal een flink vuur is en je weet het brandende te houden dan breidt het zich als vanzelf uit.

Net zoals aan een mooi vuur kunnen andere mensen zich verwarmen aan de gevolgen van een vonk. De vonk die zorgde dat mijn vader verliefd werd op mijn moeder, of de vonk die het vuur deed oplaaien bij een ondernemer in de dop met een droom om een eigen restaurant te beginnen. Een klein vonkje kan grote gevolgen hebben, de klik tussen mensen. Tussen mij en Jeroen bijvoorbeeld, mijn rechterhand in de uitvoering van onze interieur-projecten.

Een laaiend vuur is vol van liefde, passie voor hetgeen je doet, dingen waarin je geloofd, wat dat dan ook moge zijn. Vandaag had ik in onze studio een afspraak met een jongedame die graag het vak van interieur ontwerper of interieur stylist wil leren. Als iemand gedreven is zie ik dat binnen 2 seconden en dan zijn de kaarten eigenlijk al geschut voor het gesprek daadwerkelijk begint. Kortom, de vonk was er, nu aan ons de uitdaging om er een mooi vuur van te maken.

Let's start a fire! Wat weerhoudt je nog van hetgeen je echt graag wilt doen. Sprokkel wat hout, kies de juiste mensen om je heen en steek het in de hens. Wedden dat het je de komende jaren warm gaat houden. Fijne avond.
terug

oerding