Maak altijd plannen maar plan niet te veel

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Plannen maken, er is niks zo leuk dan dat. Nieuwe plannen zorgen ervoor dat je scherp blijft en de batterijen opgeladen blijven. Het zorgt er ook voor dat je niet in een sleur beland. En dan heb je nog het maken van de plannen an sich, zoals gezegd, er is in mijn ogen niks zo leuk dan dat. Plannen maken, of het nou om een nieuw interieur gaat, een andere inrichting, een complete make-over, misschien maak je wel plannen kom je mensen in een nieuwe outfit te hijsen. Ze zorgen ervoor dat je in beweging blijft. Dit principe geldt natuurlijk voor elke ondernemer, ben je werkzaam in de horeca-branche, dan merk je vaak direct een positief effect bij je gasten. Maar ook andere branches gedijen prima bij het in beweging blijven van het proces.
Persoonlijk ben ik van jongs af aan iemand geweest met ideeën en plannen. Het heeft uiteindelijk geresulteerd in onze onderneming Tribe. Ook binnen onze organisatie blijf ik graag plannen maken. Ik ben iemand die niet graag stil zit en het uitdagende organische proces wat het gevolg van het plannen maken is, zorgt ervoor dat we met ons bedrijf in beweging blijven. Plannen maken is overigens wat anders dan plannen. Natuurlijk plan ik mijn werkzaamheden nauwkeurig en als het om een interieur project gaat weten onze klanten middels een planning precies op uur en tijd waar ze aan toe zijn. Toch moet je als ondernemer goed opletten dat zo'n planning niet de baas over jou wordt.

Om die reden heb ik me voorgenomen om mezelf een niet al te strak schema aan te meten. Voor mij persoonlijk wil dat zeggen dat het me om het even is op welk tijdstip ik mijn werkzaamheden uitvoer. Het gebeurd dan ook meer dan eens dat ik met lekker weer een uurtje de tijd voor mezelf neem, en deze tijd 's-avonds weer inhaal. Overdag schijnt de zon, en wat mij betreft kan ik ook om 19.00 uur nog prima een interieur ontwerp maken. Natuurlijk besef ik me best dat het in jouw ogen misschien een luxe positie is, maar wat ik er eigenlijk mee wil zeggen is dat jezelf verantwoordelijk bent voor je persoonlijke planning.

Druk, kei druk! da's vaak het antwoord op de vraag; Hoe gaat het met je? Of dat eigenlijk een verbastering is van goed, of misschien zelfs slecht, is me altijd een raadsel geweest. 1 ding besef ik me terdege, iemand die altijd druk is, moet hoognodig een andere planning gaan hanteren. Of juist helemaal geen! Gun jezelf als ondernemer de vrijheid die je verdiend. Het is erg belangrijk voor je bedrijf en zo-niet nog belangrijker voor je naasten. Die zijn er tenslotte niet mee gebaat als je 's-avonds uitgeblust op de bank ploft. Ik kan het weten, want het is me in het verleden allemaal al eens overkomen. Doe je ding en ga er mee aan de slag. Fijne avond.
terug

Druk, kei druk!