Maak het met eerlijke ingrediënten

- 27 May 2016 door Edwin Timmers -

Wat je erin stopt is bepalend voor de smaak. Dat geldt natuurlijk voor een stoofpotje om maar eens iets te noemen. Maar ook om een sfeervol interieur te maken zijn de materialen waarmee je werkt van groot belang. Net zoals bij dat stoofpotje bepalen de ingrediënten van een interieur de smaak en beleving van de gasten. Als je eerlijke materialen gebruikt proef je dat meteen. Eerlijke grondstoffen zoals duurzaam geproduceerde houtsoorten of door middel van hergebruik verkregen materialen vertellen namelijk een mooi verhaal.
Een mooi en eerlijk verhaal voelt een stuk beter, gasten ervaren het als een soort feel good factor en dat is nou net waar je in de horeca het verschil mee kunt maken. Als de gerechten die uit de keuken komen in overeenstemming zijn met de uitstraling van je hele bedrijf en andersom dan heb je vel kans op succes. Dan is het nog een kwestie van communiceren. In mijn blog van morgen kom ik dan ook uitgebreid terug op communicatie in de horeca branche.

De kunst is om een goede balans te vinden in hetgeen wat je doet, wat je voelt en wat je verteld. Heb je de neiging om i1 van deze 3 zaken te 'overdrijven', dan zul je dat direct merken aan de mate van succes. Zo is het verstandig om niet alleen letterlijk sloophout te gebruiken maar ook bijvoorbeeld gewoon plaatmateriaal. Goeie kwaliteit multiplex met fsc keur is vandaag de dag overal verkrijgbaar, dit materiaal kun je prima rete-strak dekkend lakken. Zo voorkom je dat je 'doorslaat' in een bepaalde richting en leg je tevens het accent op de juiste plaats.

Als je met basic materialen werkt kan er in principe niet veel fout gaan. Zo zijn staal, hout, steen, beton, glas of keramiek allemaal zaken die prima te combineren zijn en bovendien in een grote variatie duurzaam verkrijgbaar. Nog een voordeel is het tijdloze karakter dat je interieur krijgt als je dit soort materialen toe weet te passen. Het is uiteraard wel belangrijk dat je eerst een goed plan maakt voor je begint te bouwen. Daar kan ik je overigens prima mee helpen als je daar behoefte aan hebt. Dit is mijn rechtstreekse nummer; 06-53245917. Fijne avond
terug

De kunst