Maak het verschil met Beleving! Maar wat is Beleving?

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Ik schreef het al eerder, Beleving is het Toverwoord! En als je beleving goed weet toe te passen in je interieur, dan zal het een posieve invloed hebben op je bedrijfsvoering. Het maakt niet uit in wat voor business je actief bent. Heb je een kantoor met veel personeel, een horecabedrijf, je bent Bart van Fishtales. Misschien heb je wel of je een winkel in dameskleding. Met beleving zorg je ervoor dat mensen zich prettig voelen. Het is prettig om in een interieur met veel beleving te vertoeven, of het is gewoon prettig om naar te kijken omdat het plaatje klopt.
Maar wat wordt er nou werkelijk bedoeld met beleving.
Hieronder geef ik je de definitie;

Door de aankleding van een ruimte, de manier waarop een gast, klant of werknemer er door wordt aangesproken, wordt deze als het ware ondergedompeld in een bewust ontworpen sfeer. Dat heet beleving.
Beleving en sfeer zit in combinaties van kleur, verlichng, muziek, geur en materiaalgebruik. Je zou kunnen stellen dat als de zintuigen opmaal worden geprikkeld je een positieve beleving krijgt.
En dat wil je graag bereiken, toch?
De Efteling is wellicht het meest bekende voorbeeld waarbij tot in de kleinste details gebruik wordt gemaakt van de invloed die beleving heeft op bezoekers.

maak de juiste mengverhouding van bovenstaande ingrediënten om een optimaal resultaat te krijgen. Natuurlijk is het belangrijk om eerst te kijken naar wat je wilt uitstralen. Je hebt niks aan een strandbeleving als je op het dorpsplein in Lutjebroek zit. Da's hoogstens leuk voor een gezellige beachparty. Denk goed na wat je wilt uitstralen en bouw daar zorgvuldig je imago omheen.

Da's best nog een hele klus, ik help je er dan ook graag mee.
Bel voor me voor een vrijblijvende afspraak;
073-5325216
terug

Uitstralen