Maak werk van je Passie

- 31 May 2016 door Edwin Timmers -

Ik schreef het al eerder in deze blog, als je jezelf met passie weet te presenteren dan onderscheid je jezelf van de rest en zul je eerder als winnaar uit de bus komen. Het maakt mij werkelijk niks uit wat iemand voor de kost doet, op het moment dat diegene zich vol overgave weet te presenteren ben ik verkocht. In de horeca kan ik geraakt worden door een prachtig bier-verhaal van de kastelein. Ik zal gegarandeerd zo'n glas goudgeel gerstenat bestellen terwijl ik toch een echte wijnliefhebber ben. Je zou dus best kunnen stellen dat de kracht 'm in die passie zit
Gedrevenheid en liefde voor het gene waar je voor staat werkt aanstekelijk. Wie herinnert zich niet het vurige betoog van Frans Timmermans over Europa bij De wereld Draait Door. Heel Nederland hing aan zijn lippen terwijl de Europesche politiek toch niet echt iets is waar de gemiddelde Nederlander voor warm loopt. Simpel gezegd lijkt het dan een kwestie van verpakking in een jasje van passie. Toch houdt het presenteren van jezelf wel wat meer in dan alleen een mooi betoog houden. Passie laat zich namelijk niet verloochenen, passie moet echt zijn!

Ik heb wel eens een gesprek gehad met een klant die een restaurant runde en dat zeker niet onverdienstelijk deed. Na een jaar of 10 was hij volgens eigen zeggen toe aan iets nieuws, aan een nieuw interieur en inrichting die meer bij hem paste en daarvoor had hij mij benaderd. In de gesprekken die daarop volgden over over de ophanden zijnde verbouwing dwaalden we met regelmaat af naar Koffie. Dit zwarte goud bleek zijn echte passie en was al sinds zijn eerste voorzichtige slokje bij oma de liefde van zijn leven, hij wist het alleen zelf nog niet.
Na een aanzienlijk aantal bakkies troost verbouwden we uiteindelijk het interieur van zijn restaurant en startte hij nog hetzelfde jaar een eigen espressobar die we ook inrichtten. Tot op de dag vandaag is hij daar te vinden als barista, doe je een bestelling bij hem dan krijg je een schitterend verhaal en de meest liefdevolle kop koffie die je ooit zult drinken.

Maar genoeg over koffie. probeer voor jezelf eens na te gaan waar jij warm voor loopt, misschien zijn het wel zelfgemaakte Vlaamsche frieten of zoals onze oudste zoon film en lekker eten. Juist deze ingrediënten heeft hij via een stage weten te combineren tot zijn dagelijkse werk. Tim fotografeert, regisseert en filmt kookvideo's. Het afgelopen jaar reisde hij samen met topkok Bart van Olphen de wereld over om video's en foto's te maken voor zijn kanaal op Jamie Olivers Foodtube en voor het nieuwste kookboek van Bart, Bart's Fishtales. Bekijk hiernaast het filmpje van Tim. de passie spat eraf.
Wil je eens vrijblijvend brainstormen om werk te maken van jouw passie, neem dan vandaag nog contact met me op.
terug

de kracht in de passie