Maximum Impact

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Als je maximale impact wilt, zorg er dan voor dat alles klopt. Maar hoe zorg je dat alles klopt, en wat is dat alles dan.
1. Zorg dat je interieur een afspiegeling is van je identiteit, dat je gasten een goed gevoel krijgen als ze in je zaak zijn. Als je ervoor kunt zorgen dat er zonder gasten toch al een gezellige ambiance aanwezig is, dan zorgt je interieur voor maximale impact.

2. Een leuk, gezellig, hip en sfeervol interieur is alleen niet voldoende, zorg er voor dat je personeel weet war ze over praten, en belangrijker nog, dat z gemeend aardig zijn. Een serveerster die weet wat ze haar gasten voorschotelt en daar ook nog eens een leuk verhaal bij weet te vertellen, kan steevast rekenen op een vette fooi. Als ze er dan ook nog eens leuk verzorgt uitziet heb je een toppertje in huis.

3. Zorg dat je kwaliteit levert en probeer deze kwaliteit constant te houden, doe geen concessies. Het is dan ook beter om je kaart simpel te houden zodat je minder moeite hebt om de kwaliteit van je ingrediënten te handhaven. Bovendien is het voor je keukenbrigade een stuk beter te behappen. Sterker nog, beter om een simpele kaart met regelmaat te wisselen, dan een heel jaar lang dezelfde uitgebreide kaart te voeren.
Een goede prijs kwaliteit verhouding heeft overigens ook met de bovengenoemde zaken in punt 1 en 2 te maken. Gasten zijn namelijk eerder bereidt om iets extra's te betalen als de bediening goed is en de inrichting of interieur bijzonder zijn.

Resumé.
Voor Maximum Impact, ja we houden het simpel, in willekeurige volgorde;

1. Creëer een bijzondere inrichting of interieur
2. Zorg voor goed personeel, train je mensen op gastvrijheid
3. lever kwaliteit

Fijne avond.
terug

alles klopt