Meer omzet met Kruisbestuiving

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Als ik lang in de auto zit vind ik het altijd lekker om wat muziek te draaien, of om gewoon eens na te denken over de dingen die me opvallen.Nou had ik gisteren een afspraak in Lelystad, in Amserdam en in Utrecht, dus die ritten gaven me mooi even de gelegenheid om over mijn volgende blog na te denken. Ik bedacht dat die over kruisbestuiving zou moeten gaan.

Op de radio hoorde ik een commercial voorbij komen van Piet Zoomers, Nu met elk Weekend Live Muziek! mmm, da's best interessant, temeer omdat Piet Zoomers kleding verkoopt. Ik geloof heilig in dit soort concepten waar alles om beleving draait. De Kruisbestuiving zit 'm in het feit dat gasten gewoon voor de gezelligheid naar Zoomers gaan, en zo daar tegelijkertijd hun inkopen doen.
De heren drinken een borreltje in het cafe, de dames doen ondertussen hun inkopen. Kassa!

Deze reclame deed me ook denken aan de tijd dat ik zelf decorateur was bij een Modewarenhuis, Hout Brox. Daar begrepen ze in de jaren tachtig al feilloos hoe ze d.m.v. kruisbestuiving meer omzet konden maken. Er werden modeshows georganiseerd met een catwalk dwars door de winkel heen, kooplustige dames met een dikke beurs tot gevolg. Exposities van kunstenaars op de bovenste verdieping, etalages met eigen kleding en schoenen, accessoires, ja zelfs de decors kwamen in de loop van de tijd te koop.

Kruisbestuiving is dan ook helemaal van deze tijd, ik schreef laatst al een inspiratie blog over een zondagochtend barbier in een horeca zaak. Ik durf nog steeds te wedden dat je snel een boel klandizie hebt als je het goed voor het voetlicht weet te brengen. Maar goed, zo zie je dat niet alleen de horeca kan profiteren van kruisbestuiving. Heb je een winkel waar je verse groeten verkoopt dan is het natuurlijk hartstikke tof ook maaltijden, of soepen te verkopen. Misschien wel van de groenten die overrijp zijn. Dan creëer je pas echt een win win situatie.

Probeer maar eens iets te bedenken wat mooi aansluit op jouw business en wat de verkoop van je eigen producten kan versterken.
Pas veel beleving toe en volia, je hebt weer een HIT te pakken.
Bel me gerust voor een inspiratie gesprek.
Dit is mijn rechtstreekse nummer 073-5325216
Fijn weekend.
terug

Hit