Meten is weten

- 16 February 2016 door Edwin Timmers -

Ga je een nieuwe bar bouwen, of denk je erover om je meubilair te vervangen dan zou ik je graag het volgende mee willen geven. Kijk goed naar de maatvoering. Je gevoel moet goed zijn, een mooie balans in het ontwerp heeft namelijk alles met maatvoering te maken.
De gulden snede verhouding is bijvoorbeeld een wiskundig uitgebalanceerde verhouding die automatisch goed aanvoelt. De Bossche School heeft deze verhouding als architectuurstroming tot in het kleinste detaildoorgevoerd en is er wereldberoemd mee geworden.

Zover gaan we natuurlijk niet, maar zorg dat je ontwerpen goed aanvoelen.
Niet alleen gevoel, maar ook de praktische maten zijn erg belangrijk. Vraag iemand hoe hoog een tafel is en je krijgt geheid 'een meter' te horen. Terwijl het toch echt maar 75 cm is.
Zorg er dus voor dat je de juiste maten hebt, of laat iemand met verstand van zaken een tekening maken. Vandaag nog was ik in een horecabedrijf waar een goedbedoelde bar uiteindelijk opnieuw gemaakt moet worden omdat er niks van de maatvoering bleek te kloppen.

In mijn E-boek wat binnenkort gratis op deze website te downloaden is lees je alles over de juiste maten. Kun je hier niet op wachten, bel me dan.
073-5325216
terug

OP DE MILIMETER