Mezenballen

- 30 November 2017 door Edwin Timmers -

Een lokale ondernemer met een eigenzinnige kijk op reclamemaken. Zo wenst hij bijvoorbeeld iedereen een fijne kerst via een advertentie in het lentenummer van een kwartaalmagazine. Sommigen vinden het erg flauw, anderen, onder wie ik me schaar, juist heel grappig. Tussen de mensen die er niet om kunnen lachen, zit minstens een zeikerd. Hoewel dat eigenlijk wel meevalt, als je de mens erachter beter leert kennen.
Op facebook prijst de local entrepreneur in hurkzit een bak mezenballen aan. Mezenballen zijn een gestold mengsel van frituurvet en vogelzaad. Waarom hij zich in hurkzit liet filmen, weet ik niet. Ongetwijfeld heeft hij daarover nagedacht. Wat verder opvalt is dat het filmpje gewoner is dan de andere reclame-uitingen van zijn bedrijf.

Op het filmpje reageerden ongeveer tien mensen, de meeste reacties woordspelingen op het woorddeel ballen in mezenballen. Niet alle reacties zijn even geslaagd. “Steek ze in je reet,” is veruit de opvallendste. Ik klik op de profielfoto erbij.

Het blijkt een man van rond de zestig met een enorme grijze snor. Als ik zijn profiel open, knallen twee flinke vrouwenborsten van het scherm. Dit is de eerste ‘post’ die ik van Wim, want zo heet hij, zie. De borsten worden bij elkaar gehouden door een piepklein stukje textiel. Formeel zie ik dus geen naakt, wat ook niet mag van facebook. Ik scroll verder. Het tweede berichtje toont een vergelijkbare borstpartij. Wim is een oprechte en transparante man: hij laat in alle eerlijkheid zien waar hij voor staat. Ik scroll door, want Wim maakt me nieuwsgierig, ik wil hem beter leren kennen.

Borstenplaatjes wisselt hij af met filmpjes van crashende vrachtauto’s. Verder zie ik landkaartjes van Google Maps waarop staat aangegeven waar hij op dat moment is. Hieruit maak ik op dat hij vrachtwagenchauffeur is. Onder een zo’n kaartje reageert een man, vermoedelijk een collega: “Mooi op tijd Wim!” Wim wordt geroemd om zijn stiptheid. Ongeveer een vijfde van zijn facebook-berichten gaat over scheten. Punctuele Wim heeft waarschijnlijk een anale fixatie (“Steek ze in je reet!”) en een fixatie voor borsten.

Dan stuit ik op een foto van een zekere Katinka met een borstpartij die groter lijkt dan de rest van haar lichaam. Desondanks lacht ze uitdagend. Op deze post reageert slechts een iemand. Uit de dubbele achternaam maak ik op dat het de vrouw van Wim moet zijn. Ze heet Loes. Op haar profielfoto kijkt ze levenswijs en een beetje moe in de lens. Ze draagt een strakke grijze wollige trui. Haar borstomvang is niet buitenproportioneel, maar bewijst voor mij wel dat ze de grote liefde van Wim is. De reactie van Loes van onder de foto van Katinka: “Vind je dit nou mooi?”

Het fijne van facebook is dat je mensen ook een zogeheten ‘persoonlijk bericht’ kunt sturen. Ik vraag Loes hoe ze omgaat met de twee fixaties van haar man. “Bemoei je er niet mee, viezerik,” reageert ze twee dagen later. Dezelfde dag reageert Wim dat hij bepaalde lichaamsdelen van mij hoogstpersoonlijk tussen mijn billen komt schuiven. Kijk, denk ik, dit is nou liefde.
terug

eigenlijk

valt

het

mee