Mixen en Matchen

- 02 November 2016 door Edwin Timmers -

Als je er even wat langer over nadenkt is het hartstikke logisch. Voor de juiste match moet je mixen! Dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor de ingredienten in een smakelijk gerecht. Een goeie chefkok weet in zijn restaurant feilloos bijzondere smaken te combineren, onverwachte combinaties vormen dan een vaak interessante en smakelijke mix en match. Zo kan een goeie barkeeper mooie smaken in een lekkere cocktail samenvatten en weet een toffe dj zijn publiek feilloos te lezen en zorgt zo voor een vette mix van muziek. Een sfeervol en bijzonder interieur kent eveneens een mix van stylen. Door verschillende stijlen te combineren wordt een interieur veel interessanter en maken bijzondere combinaties een inrichting bovendien tijdloos.
Mixen, mash-up, combineren, husselen, roeren of mêleren, hoe je het ook noemen wilt, als je de juiste combinaties weet te vinden sta je vaak versteld van het effect ervan. Dit geldt trouwens ook voor het mixen van de mensen die voor je werken. Zorg ervoor dat je een leuke mix van allerlei types in je bedrijf krijgt. Dat is misschien even niet waar je in eerste instantie aan zou denken als je op zoek bent naar het meest geschikte team, maar geloof me het werkt. Met een mix van mensen krijg je namelijk niet alleen een veel interessanter team, maar bovendien houdt zo'n groep van verschillende karakters het veel langer samen uit. Voorbeeldje; Zet een stel nerds bij elkaar en je krijgt de meest eenzijdige gesprekken over computers en games te horen, als ze al praten ;-) Mix er enkele leuke dames, een hipster en een rocker tussendoor, dan versterken ze elkaar gegarandeerd binnen no time.

Dames en heren mixen ook geweldig in een bedrijf of organisatie. Er is niks zo killing als een winkel vol met dames, of een kantoor met alleen maar mannen. Door dames in een ogenschijnlijk mannenbolwerk te plaatsen ontstaat er opeens een compleet andere sfeer. Voor sommige heren (en ook dames) misschien even slikken, maar het loont de moeite. In ons bedrijf zijn er bijvoorbeeld vanaf het eerste begin dames op kantoor, maar ook op de werkvloer actief geweest. Deze mix maakte het Tribe gevoel des te groter. Natuurlijk waren er onverwachte romances, en geneuk op de werkvloer hebben we echt wel eens gehad, maar dat heeft nooit ten koste van het werk of de sfeer gegaan, integendeel.

Ben je zelf op zoek naar een mooie mix, maak dan vrijblijvend een afspraak met mij of een van onze medewerksters. Neem gerust contact op. Fijne avond.
terug

een

tikkeltje

rose

hierrrrr