Nog een bakkie leut of ga je voor goeie koffie?

- 06 September 2016 door Edwin Timmers -

Automatenkoffie! Zo af en toe kom ik nog wel eens een horeca locatie tegen waar je nog echt een bakkie slappe leut, vergezeld van een heus fout koffiekoekje, voorgeschoteld krijgt. Als de ambiance navenant is, kan ik het zelfs wel waarderen, maar in de regel komt een zichzelf respecterend horeca bedrijf niet meer mee weg met slechte koffie.
Koffie is vandaag de dag een hot item, letterlijk en figuurlijk. Die lekkere dampende kop koffie, miljoenen mensen beginnen er hun dag mee, het is voor velen zelfs de drijvende kracht om overeind te blijven. Goeie koffie is dus essentieel te noemen. Eigenlijk raar dat wij Nederlanders decennia lang slappe leut hebben gedronken. Maar goed, met de komst van het Senseo apparaat is er onder een brede groep koffiedrinkers langzaam een soort bewustzijn ontstaan met aandacht en waardering voor goeie koffie.

Om bovenstaande reden is de verkoop van espresso-machines de laatste jaren explosief gestegen en zie je de koffiebarretjes als paddestoelen uit de grond schieten. Waar je voorheen in Italië moest zijn voor even een lekkere kop espresso, cappuccino of macchiato, kun je daar vandaag de dag gewoon in den Bosch, Breda, Amsterdam of Whatever voor een Nederlandse stad, voor terecht.

Koffie is hot! Koffie is puur beleving. Zorg dat je een goeie kop koffie schenkt en je interieur iets van het ambachtelijke proces rond het zwarte goud laat zien en je verkopen zullen net zo hot worden als de koffie die je schenkt. Zorg er wel voor dat je genoeg keuze hebt en dat je voor duurzame koffiemerken gaat. Als je even wat verder kijkt zijn trouwens best micro-branderijen in je buurt te vinden waar je echt goeie fairtrade en biologische koffiebonen kunt kopen. Stel bijvoorbeeld je eigen huis-blendings samen en wordt de nieuwe koffie-autoriteit in jouw stad.

Trouwens niet alleen in de horeca is goeie koffie een must, ook kantoorbedrijven beseffen zich terdege dat je met goeie koffie laat zien dat je je mensen serieus neemt. Gisteren nog, was ik nog bij een relatie waar op kantoor niet al te beste koffie word geschonken. Voor de directie reden om te investeren in een sfeervolle koffiecorner. Maak er gelijk een leuke leesplek van, of wellicht een plek waar het personeel even informeel kan vertoeven. Naar alle waarschijnlijkheid wordt zo'n koffiecorner de meest populaire plek in het bedrijf. Ik voorzie zomaar dat straks op die specifiek plek deals worden gesloten.

Ook toe aan zo'n bakkie? Neem vrijblijvend contact met me op voor een goed gesprek, doe ik er een Bossche Bol bij. Fijne avond.
terug

Coffee

is

hot