Nothing beats the real thing

- 01 June 2016 door Edwin Timmers -

Echt is in en is anno 2016 niet meer weg te denken. Je ziet het terug in kleding, in meubels, in eten. Als je je ogen goed de kost geeft zie je dat authenticiteit overal terug te vinden is. Het is een soort nieuw bewustzijn van mensen, consumenten bijvoorbeeld, die zich afvragen waar hun boodschappen nou eigenlijk echt vandaan komen. Ze zijn positief kritisch over de herkomst en wat blijkt, ze willen in veel gevallen best wat meer betalen voor eerlijke producten. Maar dan moet zo'n verhaal wel kloppen en niet alleen een commercieel interessant verkooppraatje zijn.
Sta je als ondernemer op het punt om wat zaken anders aan te pakken, ga voor jezelf dan eens na wat voor jou echt is. Want wat vanuit het hart komt is authentiek, en authenticiteit werkt echt. In de horeca heeft er, min of meer noodgedwongen door de crisis, de afgelopen jaren een ware revolutie plaatsgevonden, maar het resultaat mag er wezen. Waar voorheen vaak voor praktisch plastic werd gekozen heeft beleving nu prioriteit. Echt zijn = oorspronkelijk = beleving en andersom. En de horeca heeft het massaal opgepikt. Zo is het en niet anders, punt. Verkoop je vlees, vis of groenten, laat dan zien waar die vandaan komen. Sterker nog, die groenten smaken zoveel beter als je kunt laten zien dat ze kakelvers uit de grond komen.

Ook voor je presentatie, je interieur en inrichting geldt hetzelfde principe, onpersoonlijke eenheidsworsten van interieurs uit geplastificeerd spaanplaat zijn uit! Veel van hetzelfde is dat ook. Originaliteit is in, echt is in! echt hout, steen, glas, staal, beton, keramiek en echte stof of leer. Geen imitatie maar 'the real thing' daar kan niks tegenop. Overigens is een investering in oorspronkelijke en echte materialen en een dito uitstraling een duurzame keuze. Echte materialen zijn tijdloos en je schrijft ze zodoende veel minder snel af, bovendien zijn dit soort zaken op een eenvoudige manier te hergebruiken. Ga dus voor echt, ga voor 'the real thing. Fijne avond.

foto Tja Media
terug

kakelvers