Ongedwongen goeie zaken doen

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Gisteren genoten wij met ons gezin nog even van een heerlijke zonnige dag. En met een leuk food festival om de hoek was het dubbel genieten. In Rosmalen werd op de Grote Wielen voor de eerste keer het Hippe Happen Festival georganiseerd en daar wilden wij natuurlijk bij zijn. Een op eten, drinken en cultuur gebaseerde formule stond samen met het schitterende weer garant succes. Streetfood is HOT, niet alleen in de mond maar ook qua populariteit scoren deze horeca ondernemers geweldig goed.
Het is een ongedwongen manier om zaken te doen, je ziet en voelt het enthousiasme van deze vaak jonge ondernemers en dat werk aanstekelijk. Het eten is vers, van een grote diversiteit, vaak biologisch en super smakelijk, er worden dan ook mooie omzetten gerealiseerd. Aan presentatie wordt veel aandacht besteed, ik heb me verwonderd over de creativiteit van veel Food truck ondernemers. Wil je als horeca ondernemer inspiratie opdoen voor je keuken, je manier van presenteren of zelfs je interieur. Ga dan beslist het nieuwe seizoen eens naar een paar Food Festivals.

Muziek is uiteraard een belangrijk onderdeel op zo'n festival, hiervoor was de Platenbus opgetrommeld. DJ joep draait vanuit een oude brandweerauto op een lekker authentieke manier muziek, jawel met platen, echte vinyl platen in een echte 70's huiskamersetting. Geef mij een biertje en ik vermaak me de hele middag bij de Platenbus. Dat moeten meer mensen zo gevoeld hebben want het was er hartstikke druk. Een feest der herkenning zo noemde Joep het gisteren. Daar zit volgens mij ook de kracht van zoiets. Joep doet sowieso op een ongedwongen manier zijn zaken. Super, toch?

Herkenbaarheid en nostalgie, dat zou je best eens als horeca concept in de markt kunnen zetten. Sterker nog, het gebeurd al op grote schaal, want of het nou om smaken, gerechten, manier van presenteren of interieur gaat. In de horeca wordt volop teruggeblikt, oude tradities opnieuw leven ingeblazen. Terug naar de Roots, dat kan 'm in veel dingen zitten namelijk. Een klein onderdeel zoals het draaien van echte vinyl plaatjes kan al een groot verschil maken. Probeer het eens als horeca ondernemer, organiseer een vinyl top 100 onder je vaste gasten. Wedden dat de tent vol zit.

Vandaar-uit kun je dan mooi verder borduren, wellicht is er voor zo'n avond iemand te porren om erwtensoep te koken en uit te serveren. Je hebt vast wel ergens nog paar leuke retro stoelen, spelletjes en decoraties staan waar je de boel leuk mee kunt aankleden. Als je het goed aanpakt heb je zomaar een lekker festival sfeertje te pakken. Ook al is het binnen, jawel! Hoe je het precies aan moet pakken, tja da's de kunst en laat ik graag aan jouw creativiteit over. Als ik je heb kunnen inspireren met dit idee kom ik graag een keer bij je langs voor een vrijblijvend gesprek.
Bel me rechtstreeks op; 073-5325216

fijne avond
terug

Streetfood is HOT