Online Powerrrr

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Begon je vroeger een eigen zaak, dan was het belangrijk dat je dat zoveel mogelijk mensen liet weten. Je kon een advertentie zetten in de de krant of in de gouden Gids of misschien posters ophangen en dan maar afwachten of er klandizie kwam. Toen ik zo'n 25 jaar geleden Tribe startte, vroeg ik mijn voormalige werkgever of hij wat werk voor me had en liet het vrienden en collega's via de telefoon weten. Ik typte eigenhandig wat brieven die ik naar bekende bedrijven verstuurde om ze te overtuigen van mijn expertise. Zo begonnen we en kreeg Tribe langzaam een beetje bekendheid. Voornamelijk door mond op mond reclame wisten we onze vervolg opdrachten binnen te halen.

Wat klaar en opgeleverd was werd gefotografeerd en zo maakte ik al snel een aantal fotoalbums waarmee ik naar nieuwe potentiële klanten toog. Met een goed verhaal en meestal slecht belichtte foto's probeerde ik ze te overtuigen om met ons in zee te gaan.

En plotseling was daar internet, en al zeg ik het zelf, we waren er als een van de eerste bij. Onze eerste echte Website dateert van bijna 20 jaar geleden. Ik betaalde er een godsvermogen voor. Het zag er leuk uit, er ging een leuke sfeer vanuit, maar dat was het dan ook. Ik geloof zelfs niet dat er überhaupt foto's op stonden, het was meer in Flash gebouwde grafische acrobatiek met allerlei variaties van ons logo, geloof ik. Hoeveel bezoekers we hadden? Joost mag het weten. Of we er ooit iets door verkochten? Waarschijnlijk niet, maar we waren online en daar ging het om. Ik was er kei trots op.

Inmiddels is de hele wereld online en tel je als bedrijf echt niet meer mee zonder goede website of social media page.
Zorg er dan ook voor dat je online verhaal in orde is. Maak van je website beslist geen losstaand ding. Je kunt het technisch prima voor mekaar hebben, als het niet aansluit bij het verhaal van je bedrijf, dan ben je wel online maar heb je alleen een plat mooi gepresenteerd visitekaartje.

Je website is vaak het eerste wat je klanten of gasten te zien krijgen en vergeet niet, een eerste indruk maak je maar 1 keer.
Daarom is het belangrijk dat je laat zien wat ze van je kunnen verwachten.
Zorg dat je online iets te bieden hebt, dan komen bezoekers naar jou toe en vertellen ze het verder. Geef daarom gratis handige tips op jouw vakgebied.
Maak leuke filmpjes om je bezoekers te overtuigen van jouw expertise.

Ben niet te bang om iets prijs te geven, daar maak je namelijk vrienden mee. Sterker nog, Een goed Social media kanaal waar je volgers bruikbare informatie kunnen vergaren zorgt voor veel exposure.

Bel me ook hier gerust voor, ik help je graag te communiceren met je gasten en gebruik te maken van de Online Power. fijne avond en goeie zaken.
Dit is mijn rechtstreekse nummer; 073-5325216
terug

Social media