Op de kleintjes letten in de horeca, werkt!

- 17 May 2016 door Edwin Timmers -

Wil je echt goeie zaken doen in de horeca, denk er dan eens over om een restaurant te beginnen waar het voor kinderen goed toeven is. Je hoeft dan niet op sterrenniveau te koken, maar je concept vooral kindvriendelijk te presenteren. Overigens wil dat niet zeggen dat je alleen maar frikadellen en frietjes kunt serveren hoor. Ook jongere gastjes zijn best te verleiden om iets anders te proberen, kwestie van presenteren. Dat begint natuurlijk met je inrichting en je interieur.
Goed, over presenteren gesproken. Als je het voor kinderen aantrekkelijk wilt maken werkt het nog het allerbeste als je ook de ouders wat te bieden hebt. In een kamertje met een paar oud hollandsche spellen zijn ze zo uitgespeeld en komen de kleintjes weer heel snel aan tafel zeuren om naar huis te gaan. Als jouw speelruimte echt iets te bieden heeft hebben de kids een fantastische tijd en papa en mama dus ook. Vorige week sprak ik nog een horeca-ondernemer die 3 dagen op een rij hetzelfde stel met hun kinderen op bezoek had gehad. De ouders betaalden lachend de rekening en de kinderen zwaaiden tot de auto om de hoek verdween. Geweldig toch.

Deze horeca ondernemer had mijn advies om de extra ruime in zijn restaurant met een echt vet klimtoestel kindvriendelijk te maken niet in de wind geslagen en plukte daar van meet af aan de vruchten van. Je moet er natuurlijk wel wat voor voelen, kinderen zijn soms erg aanwezig en je dient rekening te houden met een meer trubbelige bedrijfsvoering. Als dat geen probleem voor je is, kun je goeie zaken doen. Overigens is de akoestiek in zo'n speelruimte een belangrijke factor, dempende materialen zijn dan ook aan te bevelen.

Zo hebben wij bijvoorbeeld met Tribe bijna alle interieurs van de Pannekoekenbakker in Nederland gemaakt, stuk voor stuk kindvriendelijke bedrijven, zonder dat het kinderachtig wordt. Een eenvoudig maar kwalitatief goed horeca concept, het KISS principe is hier ook weer van toepassing. Keep It Simple Stupid. Hierover trouwens morgen meer.

Als je binnen niet de ruimte hebt om een speelruimte te maken, of misschien vind je zo'n klimtoestel absoluut niet in je interieur passen, wellicht heb je er buiten wel plaats voor. De Pannekoekenbakker in Zeeland trekt bijvoorbeeld honderden kleine gasten naar het Smulbos. Daar kunnen ze naar hartelust klimmen en klauteren terwijl papa en mama, of opa en oma iets lekkers nuttigen in de tuinkamer. Klimtoestellen kun je trouwens zelf niet zomaar in elkaar timmeren, ze dienen aan allerlei eisen en keurmerken te voldoen, hou daar echt rekening mee. Veiligheid is uiteraard een erg belangrijk aspect en aan kinderspeel-toestellen worden zeer strenge eisen gesteld. Het klimhuisje uit je privé tuin voldoet dus waarschijnlijk niet.

Er zijn inmiddels een paar creatieve bedrijven die erg leuke toestellen maken. Geen recht toe recht aan wip of glijbanen, maar mooie houten toestellen in de vorm van beesten, fantasiefiguren, vliegtuigen of schepen. Prachtig om te zien en bovendien gemaakt van duurzaam hout.
Heb je zin om hier eens mee aan de slag te gaan, want het is zo weer voorjaar. Ik help je graag met suggesties en ideeën.
Dit is mijn rechtstreekse nummer. 073-5325216

Fijne avond.
terug

klimtoestel