Opvallen

- 17 February 2016 door Edwin Timmers -

Hoe onderscheid je jezelf van de rest? Da's nog niet niet zo gemakkelijk. En als je goed om je heen kijkt dan weet je dat alles wel zo'n beetje gedaan en uitgevonden is. Toch is het goed om op te vallen, en dat doe je allang niet meer door tijdens het WK je zaak oranje te schilderen.Nee, echt opvallen doe je als je het lef hebt om je zaak in de Duitse kleuren te schilderen als oranje eruit ligt.

Ik denk dan ook dat in LEF de sleutel ligt. Durf op te vallen en kijk vooral niet teveel naar wat je buurman doet. Mijn vriend Willem die een echt goed restaurant runt ziet zijn nieuwe ideeën standaard gekopieerd door collega's uit de straat. En eigenlijk met het tegenovergestelde effect. De gasten komen bij Willem, want hij verkoopt het origineel.

Stap uit je Comfort-zone en hou bijvoorbeeld een vette brainstormsessie met een paar fanatieke personeelsleden langs het strand. Drink een gezellige borrel en schrijf de meest gekke idee¿n op een viltje. Of het nu uitvoerbaar is of niet, schrijf ze op om er naderhand al het goeds uit te distilleren.
Wedden dat het je wat oplevert.
Succes, en laat me eens weten of het je is gelukt.
terug

TOON LEF