Passie vs. Poen

- 12 July 2016 door Edwin Timmers -

Waar kom jij 's-morgens je bed voor uit? Is het voor de passie of de poen? Het maakt namelijk een enorm verschil, of hetgeen dat je doet puur voor de centen is, of uit liefde voor het vak. Uiteraard moet de schoorsteen blijven roken, maar als je niet op je 65e uitgeblust op de bank terecht wilt komen, dan zou ik voor de passie gaan. Focus-on-love!, schreef ik al in een eerdere blog. En als je inspirerende entrepreneurs als Branson, Semler en Musk moet geloven, is dat de enige weg naar succes. Het is dus van het grootste belang dat je jouw passie weet te vinden en daar je business rondom opbouwt.
Dan komt het succes vanzelf. Tja, da's waarschijnlijk iets te kort door de bocht, maar de passie helpt je wel een heel eind op weg. Passie zorgt voor gedrevenheid en werkt voor andere mensen namelijk heel aanstekelijk. Iemand die razend enthousiast is over zijn of haar product kan dat in veel gevallen, juist door die passie, prima voor het voetlicht brengen. Zulke mensen gaan niet snel op de automatische piloot, en dat voel je.

Zo werd ik laatst meegenomen in het verhaal van een gepassioneerde specialist in verlichting. Hij wist me te overtuigen van het positieve effect dat daglicht op iemand heeft. Zijn systeem, de nieuwste generatie LED, weet voor 99,9% natuurlijk daglicht te benaderen. Van een winterse grijze dag tot een zomerse zonnige zonsondergang, zo wist hij bij mij zijn product tot de verbeelding te laten spreken. In zijn showroom kon ik zelfs zonder leesbril onder zijn nieuwe LED's de krant prima lezen. Ik was meteen overtuigd, niet alleen door de kwaliteit van deze verlichting maar juist door het gepassioneerde verhaal van Michel. Inmiddels doen we samen zaken waarbij hij het verlichtingsplan in onze interieurs voor zijn rekening neemt. En ja, het kost wat poen, maar wij investeren in passie.

Wil je als ondernemer ook op zoek naar jouw passie? Neem dan vrijblijvend contact met me op, dan gaan we er samen naar op zoek. Fijne avond.
terug

FOCUS

ON

LOVE