Powerrrr

- 15 February 2016 door Edwin Timmers -

Zo versterk je elkaars business! Ik geloof dat er veel kansen liggen in samenwerken. Natuurlijk kun je samen optrekken door gezamenlijk in te kopen. En of dat nou bier, wijn of bitterballen zijn, daar is natuurlijk winst uit te halen. (Hierover meer in een andere inspiratie blog)

De manier van samenwerken die ik nu bedoel is die van de kracht van verschillende expertises onder 1 dak.

In Rotterdam hebben ze het groot aangepakt, de nieuwe Markthal moet het FoodWalhalla van Nederland worden, maar ook kleinere initiatieven van ondernemers die hun krachten bundelen gaan hun vruchten afwerpen. Een bakker die samen met een koffiebrander brood en koffie verkopen doen goede zaken. Vers gebrande koffie, de geur van gebakken brood, een geweldige presentatie en een hip interieur zijn onweerstaanbaar en dus HOT.

Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je transparant aan het werk gaat. Maak dat je gasten weten wat ze op hun bordje krijgen, of liever nog dat ze zien hoe de producten bereidt worden. Beleving is het sleutelwoord en bovendien zijn er zo geen drempels meer tussen gasten en werknemers wat voor een aangename open en bedrijvige sfeer zorgt.

In een eerdere blog schreef ik al eens over de populariteit van kleinschalige ambachtelijke horeca bedrijven. Stel je eens voor dat je deze bijzondere expertises samenvoegt en dat je gasten kunnen kiezen uit het beste van wat deze werelden te bieden hebben.

De Fenix Food Factory is een mooi voorbeeld van de synergie die er ontstaat als je krachten bundelt. Hier kun je op 1 plek terecht voor vers en eerlijke biologische producten. Het geeft niet alleen een goed gevoel, je koopt ook nog eens een kwaliteitsproduct op een bijzondere sfeervolle locatie.

Zie je zo'n samenwerking ook wel zitten, kijk dan eerst eens rond of je elkaars business kunt versterken. Laat je er graag eens een andere enthousiasteling naar kijken, bel me dan voor een vrijblijvende afspraak. 073-5325216

Oh ja! Deel je dit, of meerdere berichten op je Facebook of Twitter site, dan stuur ik je als beloning een leuke handmade Tribe gadget.

terug

SAMENWERKEN LOONT ZICH