River deep mountain high

- 26 May 2017 door Edwin Timmers -

De waarste liefde kent de diepste dalen en de hoogste toppen. Iedereen kan zelf de diepte en de hoogte meten om vervolgens te berekenen hoe waar zijn of haar liefde is. Niet elke relatie is een liefdesrelatie. Wel heeft elke relatie laagtes en hoogtes. John en ik gingen deze week door een enerverend dalletje.
Zat ik te lachen als een dronken aap? John keek me in elk geval wel zo aan.
“Maar Edwin, je zegt zelf dat je tekstschrijver bent. En dan zit je hier te verkondigen dat je niet weet wat SEO is. Dat vind ik raar. Heel raar!”
“SEO?”
“Search Engine Optimization, Edwin. Search Engine Optimization! Jezelf in the picture schrijven bij zoekmachines, Google, weet je wel.”
“Google ken ik, John. En SEO ook, ergens. Ik verwarde het even met CEO, een afkorting die verwijst naar een hoge functie.”
“CEO staat voor Chief Executive Office.”
“En dan weet jij wat dat betekent?”
“CEO is baas.”
“Okay! Maar met SEO-schrijven wil je zeggen dat ik in teksten steekwoorden moet gebruiken die ervoor zorgen dat de website van Tribe hoger eindigt in Google’s zoekresultaten?”
“Moet is een groot woord, Edwin. Zou fijn zijn, zou fijn zijn als je dat niet uit het oog verliest.”
“Ik snap ‘t. Je bedoelt dat ik woorden als horeca, interieur en meubels op creatieve wijze in mijn teksten manoeuvreer?”
“Dat bedoel ik inderdaad. Naast de woorden inrichting, bar, meubels en café.”
“Beetje associëren dus. Komt ie: stamtafel, leestafel, café, restaurant, dronkenschap, liefdesverdriet, knokpartij, schuimkraag.”
“Je houdt wel van grapjes, he Edwin! Kijk eens om je heen. Zie je hier iemand lachen? Zie je hier iemand lachen, behalve jezelf?”
“John.”
“Ja.”
“We zitten hier met z’n tweeën. Jij lacht niet en ik lach wel. Is de grap dan grappig of niet?”
“Edwin.”
“Ja, John.”
“Als jij altijd zo grappig bent, word je een zzk’er.”
“O? En dat is?”
“Een Zelfstandige Zonder Klanten.”
“Mmmh … maar nog altijd eigen baas. Of, beter, een piepkleine CEO.”
terug

consumptiebon

tapkraan

biljartkeu

pisbak