Samenwerken leidt tot mooie dingen

- 23 June 2016 door Edwin Timmers -

Het was letterlijk zweten geblazen, maar vandaag is dan toch onze nieuwe website online gegaan. Na maanden van foto's, teksten, vormen en bovenal bits en bites te hebben doorgeworsteld, is het er dan toch eindelijk van gekomen. Ik ben echt trots op het resultaat, maar als ik eerlijk ben nog meer op de samenwerking die we ervoor aangingen. In eerste instantie benaderde ik Circa2 om eens te komen praten over wat nieuws voor onze online zaken. Circa2 is een klein reclamebureau uit Oss en door zijn eigenzinnige benadering was me het bureau al diverse keren opgevallen. Via een dorpsgenoot die er werkzaam is kwamen we met elkaar in contact. Inmiddels een paar jaar veder is er uit dat 1e contact een leuke vriendschap gegroeid en werken we met regelmaat samen aan mooie projecten. Circa2 doet het grafische stuk, wij nemen het interieur voor onze rekening en zo bedienen we onze klanten met een stuks extra service.
Maar goed, even terug naar het begin. Als het goed voelt moet je ervoor gaan, dus dat deden we. We riepen de hulp in van een webmaster, mijn vrouw, die fotograaf is, nam al het fotowerk voor haar rekening en ondergetekende ging aan het werk met de teksten. Toch zou het nog 2 jaar duren voordat we daadwerkelijk online gingen. Vandaag dus, het is echt het resultaat van een fijne samenwerking tussen meerdere bedrijven en ik durf gerust te stellen dat onze stagiaire ook haar steentje heeft bijgedragen. Dagen van scannen, kopiëren en plakken leverde het beoogde resultaat op wat vandaag dus te bewonderen is.

Samenwerken geeft dan ook een goed gevoel. 'Ge moet een ander wat gunnen!' zei m'n moeder altijd, en ook hierin had ze natuurlijk weer gelijk. Iemand anders leuk aan het werk houden is 1, maar zo-iemand ook de credits gunnen, is van een andere orde. Toch moet je het eens proberen, het zorgt ervoor dat de mensen met wie je samenwerkt boven zichzelf uitstijgen. natuurlijk heb ik mezelf wel eens onterecht een keer teveel op de borst geklopt, maar ik durf toch rustig te stellen dat de successen die we in het verleden behaalden het resultaat waren van een intensieve samenwerking tussen verschillende bedrijven.

Doe daarom waar je goed in bent en laat de zaken waarin je wat minder bedreven bent aan een andere over. Zo hebben meerdere mensen er wat aan en kom je bovendien tot leuke samenwerkingen. Hoe meer mensen hoe meer vreugd, weer zo'n oneliner van mijn moeder, maar ook daar kan ik haar geen ongelijk in geven. Een vol restaurant is elke keer weer een stuk aantrekkelijker dan een lege zaal, toch? Ik geloof dat het met samenwerken ook zo werkt en heb dan ook plezier in het contact met andere mensen die elk hun eigen specialisme hebben. Om deze zelfde reden stellen wij onze werkruimte beschikbaar voor flexwerkers en mensen die het lekker vinden om eens even in een andere omgeving te vertoeven. Bijna ongemerkt komen daar dan weer nieuwe samenwerkingen door tot stand, ik vind het prachtig.

Voel je er wel wat voor om eens met onze Tribe samen te werken, of wellicht wil je even in een heel andere omgeving je werkzaamheden uitvoeren. Neem dan vrijblijven contact me me op. Fijne avond.
terug

Samenwerken