Samenwerken Samen delen

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Over de hele wereld wordt op steeds grotere schaal gedeeld, de zgn deeleconomie wint steeds meer terrein. Mensen delen goederen zoals boeken, gereedschap, auto's en ja, zelfs huizen worden gedeeld.Ik geloof dat het goed is om dingen te willen delen, als je samen optrekt deel te tenslotte ook vanalles en dat levert een boel voordelen op.

Zo delen wij bijvoorbeeld gratis onze kennis over het effect van een fijne omgeving en bieden we gratis E-boeken met tips en trics om een puik interieur neer te kunnen zetten. In mijn blog probeer ik onze bezoekers te inspireren om hun passie te volgen.

Samenwerken levert vaak mooie onverwachte dingen op, door met collega's ervaringen uit te wisselen kom je op nieuwe ideeën. Zo versterk je elkaars business in plaats van elkaar te beconcurreren.
Door de variatie is een aantal verschillende horeca bedrijven bij elkaar bijvoorbeeld aantrekkelijk voor gasten. Als je dan goed kunt samenwerken zodat ieder z'n eigen identiteit kan hebben is dat geweldig.

Probeer ook eens samenwerking te zoeken in een brainstorm sessie met je personeel of met gasten of willekeurige klanten. Leg ze zaken voor die juist niet binnen hun expertise vallen, dat levert vaak verrassende ideeën en inzichten op.

Of ga eens na of je een machine of apparaat, misschien zelfs een dienst samen met de buurman, of zelfs collectief kunt aanschaffen. Een veegmachine, bladblazer, zonnepanelen of zelfs een windmolen. stuk voor stuk dure apparaten waar je met meerdere van kunt profiteren en die opeens een stuk goedkoper worden als je de kosten kunt delen.

Gun het werk dat je kunt uitbesteden aan een mooi netwerk van collega's, je krijgt er iets moois voor terug. Da's ook delen. Als je altijd voor de laagste prijs gaat ben je vanzelf een keer uitonderhandeld. Ga je voor een duurzame relatie, dan gaat zo'n collega net een stapje verder en hebben jullie er zodoende allebei profijt van.
Bovendien is het gezellig en vooral leuk als je ook met diezelfde collega een gezellige borrel kunt drinken.

Daarom delen we trouwens ook onze eigen werkplek voortaan. Woon of werk je in den Bosch of omgeving, dan ben je van harte welkom in onze Studio.

Fijne avond.
terug

delen