Stamtafel

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Vroeger had een stamtafel, of eigenlijk de plaats aan de Stamtafel een bepaalde status. Als je aan de stamtafel mocht plaatsnemen dan was je iemand, dan had je het gemaakt en genoot je een zeker aanzien. Inmiddels is de stamtafel voor alle horeca gasten bestemd en mag je eraan plaatsnemen als je dat zelf wilt.
Toch heb ik de laatste jaren nogal wat stamtafels uit praktische overweging zien verdwijnen. Het zou lastig zijn om zo'n grote tafel te verzetten. En als er eens iets te doen is, waar moeten we er dan mee naar toe?
Ik heb zelfs een geweldige oud eiken stamtafel voor een prikkie kunnen kopen van een bevriende horeca ondernemer, 'Hij moest en zou van dat ding af'

Tja, echt zonde vind ik, ik raad het dan ook altijd af om de stamtafel weg te doen, sterker nog; In elk horeca interieur wat ik ontwerp teken ik een (het liefst zo groot mogelijke) stamtafel.

Een stamtafel vormt naast de bar, het hart van je bedrijf. Zorg dat op de stamtafel altijd de kranten van vandaag te vinden zijn. Leg je stamtafel vol met tijdschriften, leuke designboeken en fotoalbums. Nee, geen reclameblaadjes! Hang er een paar markante lampen boven en vergeet niet een een paar stokken kaarten klaar te leggen.
Zo wordt je stamtafel een sociale ontmoetingsplek waar Facebook, Twitter of welke soort Social Media nog niet misschien tegenop kunnen.

Een echte stamtafel is zodoende nooit een sta-in-de-weg. Gebruik 'm gewoon als podium als je eens een artiest laat optreden. Heb je een restaurant, dan nog is een mooie stamtafel een geweldige eyecatcher in je interieur. Je hebt vast grotere groepen die er graag aan plaatsnemen, het is overigens helemaal geen probleem om met meerdere mensen zo'n markante plek te delen. Daar is het tenslotte ooit eens om begonnen in de horeca.

Proost
terug

Eyecatcher