Thank god it's MONDAY

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Als je in de horeca werkt en je loopt met deze gedachte rond, maak je shift af en kap er mee. Ben je werkzaam in je eigen zaak, dan heb je echt een serieus probleem. ai pijnlijk!Misschien moet je er even tussenuit om de batterijen opnieuw op te laden, om inspiratie op te doen, of gewoon om echt even uit te rusten.
Maar goed, eigenlijk wilde ik het hier niet over hebben vandaag, de horeca is een geweldig vak en ik ga er gemakshalve dan maar even vanuit dat je deze blog leest ter inspiratie. Niet als reden om te stoppen, het zou er overigens wel voor kunnen zorgen dat je het roer om gooit. Maar goed.

Thank god it's monday leek mij een mooie titel om aan te geven dat iemand graag aan het werk wil. Dit lijkt me een prima uitgangspunt om als werkgever te willen bewerkstelligen. Je mensen motiveren en inspireren is de kunst. En als ik er goed over nadenk misschien nog niet zozeer een kunst maar meer een mindset, een manier van denken.

Tevreden mensen op de werkvloer heeft in de meeste gevallen alles met communicatie te maken, en minder met geld.
Stel jezelf maar eens de vraag, wat heeft je voorkeur? Iets met tegenzin doen waar je (eigenlijk) iets te goed voor wordt betaald (waarschijnlijk omdat het niet al te leuk is), of iets met veel plezier doen, waar je fair voor wordt beloond.
Ik zou het wel weten.

Als werkgever moet je je dus afvragen wat zou ik kunnen doen om het mijn mensen echt naar de zin te maken. Geef ze verantwoordelijkheid, en dat zit in allerlei dingen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je mensen weten waarom ze iets op een bepaalde manier moeten doen, ga in overleg of het naar hun inzicht wellicht beter zou kunnen. Het zal je verbazen waar ze mee komen.
Als je je mensen deelgenoot maakt van hetgeen je samen wilt bereiken als onderneming, kun je ook echt als 1 Tribe naar buiten treden, dan heb je een gezamenlijk doel en dat werkt.

Ik schreef het al eerder, en ik blijf het zeggen, de omgeving waar je in werkt is in grote mate bepalend. Een fijne omgeving zorgt voor relaxte mensen en heeft echt een positieve invloed. Een aangenaam interieur zorgt voor minder stress en dat zorgt op zijn beurt weer voor gelukkigere mensen. Laat als werkgever zien dat je je het geluk van je mensen serieus neemt en investeer in fijne werkplekken. Het betaald zich vrijwel meten terug.

Zo hangt zo'n beetje aan elkaar vast. Maar 1 ding is duidelijk, je bedrijf is wat de mensen die er werken ervan maken.
Heb je behoefte aan een inspiratie sessie, bel gerust, of stuur me een mail dan bel ik je voor een vrijblijvende afspraak.
terug

motiveren en inspireren