The Power of Passion

- 24 October 2016 door Edwin Timmers -

Ze vallen mij altijd direct op, ondernemers met passie. Passie voor hetgeen ze doen en waarin ze heilig geloven. Het maakt op zo'n moment eigenlijk geen fluit uit wat die passie is, het werkt aanstekelijk. In de horeca branche steekt zo'n ondernemer er met kop en schouders bovenuit. Het zijn de restaurants die een vermelding in de top 500 van de Lekker krijgen of er zelfs met 1 ster of meer vandoor gaan. Over passie gesproken, vandaag werd Inter Scaldes uit Kruiningen verkozen tot het beste restaurant van Nederland, op de voet gevolgd door de Libreije uit Zwolle, maar dit terzijde. Passie zorgt ervoor dat je het verschil maakt en daar hoef je niet meteen een sterrenzaak voor te runnen.
Die passie is zoals gezegd aanstekelijk, gasten en klanten worden erdoor geraakt, maar ook personeelsleden zijn zeker niet ongevoelig voor de passie van de ondernemer waarvoor ze werkzaam zijn. Sterker nog, mijns inziens is het een must om je personeel met jouw passie te besmetten. Misschien klinkt het zo een beetje 'ziekelijk' maar als je de mensen die voor je werken mee kunt nemen in jouw verhaal dan zijn ze net wat scherper. Mooi, want zo'n extraatje kan elke onderneming wel gebruiken.

Om je mensen, je gasten of je klanten deelgenoot te maken van jouw passie moet je natuurlijk eerst wel die van jou weten te vinden. Ga daarom voor jezelf eens na of je jouw hart nog steeds volgt, of je fluitend naar je werk gaat. Als dat zo is, moet je het alleen nog mooi voor het voetlicht weten te brengen. Hiervoor is communicatie onontbeerlijk. Ben je niet zo'n communicator, neem dan gerust contact met me op dan maken we samen een communicatie pan waarmee je aan de bak kunt.

Heb je niet echt het idee dat je je als een vis in het water voelt op je werk of in je eigen onderneming, probeer dan duidelijk te krijgen waar de schoen wringt. Misschien ben je wel ongemerkt in een sleur terecht gekomen waardoor je alles op de automatische piloot doet. Zoiets is in veel gevallen eenvoudig te doorbreken. Door een nieuwe menukaart kun je zomaar opeens het licht zien, hou het simpel! In een volgende blog lees je waarom Simpel zo goed werkt. Een leuk nieuw interieur met veel beleving kan ook zo'n eye-opener zijn. In combinatie met een nieuwe menukaart en leuk enthousiast personeel krijgt je bedrijf een flinke boost en vind je opnieuw je passie terug.

Wil je weten waar jouw hart sneller van gaat kloppen of ben je op zoek naar een origineel horeca concept waardoor je de Power of Passion zelf kunt ervaren, stuur me dan een berichtje, maken we snel een vrijblijvende afspraak. Fijne avond
terug

het

hart

wijst

de weg