Tweedehands verrassing

- 25 July 2018 door Edwin Timmers -

Op twee na zijn onze kinderen de oudste van de familie. Hun mama stak ze graag in dure merkkleding. Een deel van het genot van kinderen is tenslotte dat je ermee kunt pronken. Een nadeel van jonge kinderen is dat ze groeien als kool. Regelmatig hadden we een zak vol kleertjes.
Familieleden zagen die zakken graag komen, want meer geld voor ander leuks en toch een oogverblindende kroost. Er waren momenten waarop ik dacht dat we gek waren. Waarom kopen wij altijd die prijzige shit? Waarom brengt niemand ons zo’n zak met verrassingen? Vergeet het, trachtte ik mezelf te troosten, maak gewoon wat overuren en maal er niet om. Het werkte, ik vergat.

Kinderen groeien als kool. Sterker nog, ze groeien me stuk voor stuk voorbij. Bovendien werkt een deel ervan permanent aan het lichaam: spierbundels doen overhemden barsten.

“Hey Edwin,” zei de eenentwintigjarige zoon van mijn zus gisteren. “Aan de kapstok hangt een tas met kleren van mij. Ik pas er niet meer in. Volgens mij jij wel, hoewel het zou kunnen dat sommige broeken jou te ruim vallen op de bovenbenen.”

Hier zit ik dan, geheel in het nieuw, oogverblindend te wezen. Een deal met gesloten beurs. Geld over voor ander leuks.
terug

prijzige

shit!