Van de Straat

- 16 February 2016 door Edwin Timmers -

Niet alleen het eten is het, maar het hele Streetfood concept is HOT. En volkomen terecht durf ik gerust te zeggen. Het eten is vers en eenvoudig met veel smaak bereidt. Op onze speurtocht naar horeca inspiratie in Londen kwamen we dit weekend op een bijzondere plek terecht. Wahaca Mexican Market Eating. Het restaurant ligt pal aan de Thames en is opgebouwd uit; jawel! 8 stuks 40 voet zeecontainers.Nou heb ik iets met containers en als ik een locatie spot waar creatief met deze dingen word omgegaan dan ga ik er op af.
De gestapelde containers zijn door middel van een lichtstraat in het midden slim aan elkaar gekoppeld. Zodoende is het interieur licht en is heeft een ruimtelijke beleving. Alle verschillende elementen, zoals keuken, toiletten, bar en wachtruimte zijn in afzonderlijke units ondergebracht. In mijn ogen erg goed gedaan en blijkbaar met succes want het was werkelijk een komen en gaan van gasten.
Gelukkig arriveerden wij op een gunstig tijdstip en hadden we bij toeval meteen een goed tafeltje aan de bar.

Het eten was werkelijk verrukkelijk, heerlijk vers en uiterst smaakvol bereidt. Hier moest ik meer van weten.
Wahaca toch maar even gegoogled en wat blijkt, dit Streetfood concept werkt volledig duurzaam, sterker nog; Sustainability is het uitgangspunt van alles wat ze doen. Het is, naar eigen zeggen het hart van het bedrijf.
Wahaca kreeg inmiddels 3 sterren van 'the Sustainable Restaurant Association', en werd in 2013 Small Restaurant Group of the Year.

Wij hebben het prima naar onze zin gehad, sterker nog, ik kon het niet laten om ook nog even het Mexican StreetFood kookboek van het huis mee te nemen.
https://www.wahaca.co.uk. van harte aanbevolen.
terug

MODULAIR GEBOUWD